Benzinga.com: Jižní Afrika je o krok blíže k legalizaci marihuany pro osobní použití

Benzinga.com: Jižní Afrika je o krok blíže k legalizaci marihuany pro osobní použití

V rámci významného posunu směrem k reformě konopí jihoafrické národní shromáždění schválilo návrh zákona o konopí pro soukromé účely, který potenciálně připravuje cestu pro legalizaci osobního užívání konopí. Tento vývoj přichází po rozsudku z roku 2018, který dekriminalizoval soukromé užívání konopí, což signalizuje možný bod obratu pro konopnou krajinu v Jižní Africe.

Osobní použití: Vypěstujte si svůj vlastní

Návrh zákona se zaměřuje výhradně na konopí pro osobní potřebu dospělými. Ačkoli úřady nedávno nařídily ukončení zatýkání za užívání a držení, prodej marihuany je stále nezákonný. Slovy člena parlamentu Demokratické aliance Janho Engelbrechta : „Pokud to chcete kouřit, musíte si to vypěstovat, nekupujte to. 

Předpisy a podrobnosti

Návrh zákona neobsahuje některé zásadní detaily, jako jsou limity držení a legalizace pro lékařské použití. Očekává se však, že předpisy upravující soukromé užívání konopí dospělými budou řešeny v samostatné tvorbě pravidel od ministra spravedlnosti a nápravných služeb Ronalda Lama , uvádí The Citizen.

Odstranění odsouzení z konopí

Jedním z pozoruhodných aspektů návrhu zákona je jeho ustanovení o vymazání trestních rejstříků souvisejících s odsouzením za konopí, což je krok v souladu s mnoha reformními opatřeními ve Spojených státech. Tyto záznamy mohou být vymazány pro osoby dříve odsouzené za držení, užívání a další obvinění z konopí.

Zpoždění a obavy o blaho dětí

Dlouhé zpoždění při prosazování návrhu zákona, kterému trvalo pět let, než dosáhlo tohoto bodu, lze podle High Times přičíst obavám z jeho potenciálního dopadu na děti. Ministerstvo spravedlnosti a ústavního rozvoje vyzvalo výbor, aby zvážil nejlepší zájmy dětí v souvislosti s legalizací užívání konopí pro dospělé.

Základy pro budoucnost

Ačkoli návrh zákona nezakládá rekreační trh s konopím ani nepovoluje prodej konopí, panuje optimismus, že může položit základy budoucího konopného průmyslu v Jižní Africe. Vláda označila odvětví konopí a konopí za prioritu pro investice a vytváření pracovních míst.

Dopad na africký průmysl lékařského konopí

Posun Jihoafrické republiky směrem k legalizaci má také potenciál mít podstatný dopad na průmysl lékařské marihuany (MMJ). Nedávná zpráva odhalila, že se předpokládá, že MMJ zažije do roku 2028 nárůst o 20,12 % Compound Annual Growth Rate (CAGR), což zdůrazňuje rostoucí zájem o příležitosti související s konopím v regionu.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa