JAR – Cannabis Bill už není snem: Velká komercializace o krok blíž

JAR – Cannabis Bill už není snem: Velká komercializace o krok blíž

Kapské Město – Dalším krokem k realizaci rozsáhlé komercializace konopí a konopí v Jižní Africe strany v Národním shromáždění v úterý vrhly svou váhu na průmysl, který je nastaven na vytváření pracovních míst, zmírňování chudoby a pomáhá snižovat nerovnosti v zemi. .

Výbor pro portfolio justičních a nápravných služeb předložil zprávu o návrhu zákona o konopí pro soukromé účely, který byl nyní zaslán Národní radě provincií k projednání.

Zprávu podpořily ANC, EFF, DA, IFP, NFP a PAC, zatímco Freedom Front Plus a ACDP vyjádřily svůj nesouhlas.

Předsedkyně portfoliového výboru Gratitude Magwanishe uvedla, že návrh zákona je prvním krokem k rozvoji legislativy o regulaci konopí pro komerční účely, protože sektor konopí a konopí je pro vládu prioritou pro zajištění investic a vytváření pracovních míst.

Vypracování zprávy navazuje na rozhodnutí Ústavního soudu z roku 2018, který nařídil, že soukromé pěstování, držení a konzumace konopí je legální a zákony nemohou lidem zakazovat užívání nebo držení konopí v soukromí.

Od té doby zákonodárci pracovali na návrhu zákona, který by rozšířil soudní příkaz a zahrnoval mimo jiné ekonomickou regulaci pěstování konopí a zákony a předpisy týkající se užívání konopí dětmi.

Potenciální legální farmaceutický trh s konopím a konopím v Jižní Africe se odhaduje na více než 100 miliard R ročně.

„Vzhledem ke složitosti předmětu umožnil výbor rozsáhlé veřejné konzultace a jednání s mnoha zúčastněnými stranami,“ řekl Magwanishe.

„Výbor poznamenává, že sektor konopí a konopí patří mezi prioritní sektory, které vláda určila pro zajištění investic, vytváření pracovních míst a podporu udržitelného a venkovského živobytí.

„Výbor doufá, že tento návrh zákona dláždí cestu jako první krok pro vývoj legislativy k řešení regulace konopí pro komerční účely. Odpovědné užívání konopí pro soukromé účely bylo legalizováno,“ řekl Magwanishe.

Člen výboru pro spravedlnost a nápravné služby EFF Busisiwe Mkhwebane řekl, že návrh zákona podporují, a vyzval k „dekolonizaci užívání konopí“, ve kterém se po staletí udržuje rasistické stigma kolem jeho užívání.

„Návrh zákona musí posílit zdravotní a další výhody užívání konopí a ne se pouze držet koloniálního popisu konopí jako halucinogenu.“

Janho Engelbrecht, mluvčí nápravných služeb DA, poznamenal, že by musel být novelizován zákon o národním silničním provozu, takže pod vlivem konopí při řízení je přestupek.

ANC v návrhu zákona zdůraznilo zájmy dětí.

„V této věci se zaměřujeme na vhodný způsob, jak reagovat na dítě, které užívá a vlastní konopí.

„Výbor požádal Sněmovnu o povolení rozšířit rozsah návrhu zákona a vyzvat k veřejnému připomínkování, aby byly dodrženy všechny procesní náležitosti při zpracování návrhu zákona.

„Stalo se tak v souladu s diktátem ústavy. Výbor umožnil smysluplnou účast veřejnosti. Od prvního vynesení rozsudku (Ústavního soudu) uběhla dlouhá cesta.

„ANC návrh zákona podporuje,“ řekl člen výboru.

Zdroj: www.iol.co.za/

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa