Menší, neterpenoidní těkavé sloučeniny řídí rozdíly v aroma exotického konopí

Menší, neterpenoidní těkavé sloučeniny řídí rozdíly v aroma exotického konopí

Cannabis sativa  L. produkuje širokou škálu těkavých sekundárních metabolitů, které přispívají k jeho jedinečné vůni. Mezi hlavní těkavé složky patří monoterpeny, seskviterpeny a jejich okysličené deriváty. Zejména sloučeniny ß-myrcen, D-(+)-limonen, ß-karyofylen a terpinolen se často nacházejí v největším množství, což vedlo k jejich použití v chemotaxonomických klasifikačních schématech a legálním označování produktů Cannabis sativa   L .. Zatímco tyto sloučeniny přispívají k charakteristické vůni  Cannabis sativa  L. a mohou pomoci odlišit odrůdy na široké úrovni, jejich význam pro produkci specifických aromat není dobře pochopen.

Zde ukazujeme, že napříč  odrůdami Cannabis sativa  L. s odlišnými vůněmi zůstává projev terpenů pozoruhodně podobný, což naznačuje jejich vlídný příspěvek k těmto jedinečným, specifickým vůním. Místo toho jsme zjistili, že mnoho minoritních, neterpenoidních sloučenin silně koreluje s neprototypickými sladkými nebo slanými aromaty produkovanými  Cannabis sativa  L. Spojením senzorických studií s naší chemickou analýzou odvozujeme korelace mezi skupinami sloučenin nebo v některých případech jednotlivými sloučeninami, které produkují mnoho z těchto různých vůní.

Konkrétně jsme identifikovali novou třídu těkavých sloučenin síry (VSC) obsahující 3-merkaptohexylovou funkční skupinu odpovědnou za odlišná citrusová aroma v některých odrůdách a skatol (3-methylindol) jako klíčový zdroj chemického aroma u jiných. Naše výsledky poskytují nejen bohaté pochopení chemie  Cannabis sativa L., ale také zdůrazňují, jak byl  význam terpenů v kontextu aroma  Cannabis sativa L. příliš zdůrazňován. [Přečtěte si více @ ACS.org]

Autor: cannabisbusinessexecutive.com

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa