Oblast KwaZulu-Natal se v JAR stává jedním z největších exportérů konopí

Oblast KwaZulu-Natal se v JAR stává jedním z největších exportérů konopí

Durban – Oblast KwaZulu-Natal se začala umisťovat jako největší vývozce konopí poté, co Národní shromáždění ve středu schválilo návrh zákona o konopí pro soukromé účely.

MEC Siboniso Duma uvítal zprávy, hospodářský rozvoj, cestovní ruch a záležitosti životního prostředí, uvedl, že schválení zákona otevřelo cestu k uvolnění investic ve výši 107 miliard RUB do místního průmyslu.

Řekl, že provincie chce být předním vývozcem produktu a připravuje své agentury, aby se připravily na pomoc vznikajícím malým hráčům.

„Vítáme schválení zákona o konopí pro soukromé účely Národním shromážděním a jsme přesvědčeni, že Národní rada provincií bude jednat rychle, aby zajistila, že návrh zákona bude přijat nebo, bude-li to nutné, budou urychleně provedeny změny před dalším předložením prezidentovi za jeho schválení,“ řekla Duma.

Řekl, že vláda KZN nedávno uspořádala dvoudenní summit o konopí a expo v Bergville, v místní samosprávě Okhahlamba.

Duma uvedla, že místní průmysl má odhadovanou hodnotu 107 miliard R, a provincie prosazuje radikální zásahy, aby zajistila, že komunity z toho budou mít kousek. Oznámil, že jeho oddělení plánuje pořádat roadshow, aby zajistilo, že venkovské komunity Msinga, Impendle, Mzimkhulu, eShowe a další budou zapojeny do vývozu konopí.

Duma uvedl, že jeho oddělení, subjekty jako Trade and Investment KZN, Dube Trade Port a Richards Bay Industrial Development Zone (IDZ), Moses Kotane Institute a KZN Growth Fund Trust jsou připraveny hrát roli při řízení trhu s konopím a zajišťování konopí v provincii. byl splněn cíl stát se největším exportérem.

Tato hydroponická Cannabis laboratoř se zařízením v hodnotě asi 10 milionů R na farmě ve Fountains Head v Umkomaas na jižním pobřeží byla rozebrána policií, nicméně se vláda posunula o krok blíže, k legalizaci a výroby dagga.

MEC uvedl, že Trade and Investment KZN byl zaměřen na usnadnění a přivedení investorů, zatímco Dube Trade Port a RBIDZ by pomohly se zemědělskými zařízeními a přístupem k půdě. Institut Moses Kotane by byl zapojen pro výzkumné účely a KZN Growth Fund vyčlenil finanční prostředky počínaje asi 20 miliony R na program černých průmyslníků.

Ithala měla mandát pomáhat začínajícím podnikatelům, jako jsou družstva a malé a střední podniky.

Obchodník Sipho Ndaba jménem obyvatel Okhahlamby uvítal schválení zákona a řekl, že komunita Bergville oslavuje milník, protože to znamená, že 22 lidí, kteří byli pověšeni vládou apartheidu za to, že se bránili ničení jejich produktu policií. nezemřít nadarmo.

Ndaba naléhal na vládu, aby zajistila, že komunita nebude poskytovat pouze surovou daggu, ale bude také zapojena do průmyslu vedlejších produktů z konopí. Bergville je známý jako největší výrobce dagga v provincii, následovaný Umzimkhulu.

„Jsme spokojeni s nejnovějším vývojem legalizace výroby dagga. Tento vývoj je významnější pro obyvatele Bergville, jejichž synové a dcery položili své životy za legalizaci závodu,“ řekl Ndaba.

21. března 1957 vláda oběsila 22 místních obyvatel, kteří bojovali a zabili pět policistů, kteří přišli zničit plantáže dagga v oblasti.

Loni vedení místní samosprávy Okhahlamba zorganizovalo exhumaci ostatků 22 místních obyvatel, aby je mohli znovu pohřbít na své domovské půdě.

Zdroj: www.iol.co.za/

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa