Internationalcbc.com: V novém lucemburském zákoně o konopí se neočekávají žádné změny

Internationalcbc.com: V novém lucemburském zákoně o konopí se neočekávají žádné změny

Lucembursko se stalo čtvrtou zemí, která kdy přijala národní zákon o užívání konopí pro dospělé, když tak učinilo začátkem letošního roku. Lucembursko se připojilo ke svému evropskému protějšku, Maltě, která přijala vnitrostátní opatření koncem roku 2021. Dalšími dvěma legalizovanými státy jsou Uruguay (2013) a Kanada (2018).

Ze všech čtyř zemí je lucemburský model legalizace nejpřísnější. Umožňuje pouze legální osobní pěstování (4 rostliny na dospělou domácnost), dekriminalizované držení (až 3 gramy mimo domov, stále se trestá pokutou podle uvážení státního zastupitelství) a soukromou spotřebu.

Tento model legalizace je na hony vzdálen tomu, co se nachází v Kanadě, kde je ve většině částí země povoleno i pěstování dospělými, ale osobní držení je povoleno bez hrozby pokuty a komerční prodej konopí je povolen v mnoha podobách.

Zastánci konopí doufali, že lucemburské právo bude považováno za krok správným směrem, nikoli za konečnou destinaci, nicméně se zdá, že na obzoru nového národního zákona nejsou žádné změny.

Současná vláda CSV-DP nedávno zveřejnila dokument , který nastiňuje své priority pro nadcházející roky, a ačkoli se neočekává, že nedávno přijaté politiky týkající se konopí v příštích letech ustoupí, neočekává se ani jejich pokrok.

Podle proklamovaných priorit vlády ČSV-DP zůstane osobní kultivace legální, i když ČSV při projednávání opatření ve Sněmovně hlasovala proti, a jakákoli reforma nad tento omezený rozsah zůstane alespoň prozatím mimo stůl.

Lucembursko, stejně jako každý jiný národ v Evropě, nezvažuje svůj přístup ke konopné politice ve vzduchoprázdnu. Několik dalších zemí pracuje na modernizaci svých vlastních politik týkajících se konopí, v neposlední řadě lucemburský soused Německo.

Zákonodárci v Lucembursku se možná budou chtít držet status quo právě teď, ale to bude stále obtížnější, jak se oblast konopné politiky na evropském kontinentu nadále vyvíjí.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa