Tyto nepečené mandlové máslové tyčinky jsou dokonalým dekadentním požitkem! Je to směs nejen konopných ořechů, datlí, ořechového másla a pufované rýže, vše zalité bohatou 70% hořkou čokoládou. Tyto tyčinky lze uchovávat v mrazáku, nakrájet a zabalit do pergamenového papíru a vyjmout, když potřebujete pamlsek – rozmrazení trvá jen několik minut. Směs lze také stočit do energetických kuliček a namáčet v čokoládě. Lahodné a krémové evropské mandlové máslo PRANA má jedinečnou chuť, která je zcela odlišná od jakéhokoli jiného typu zakoupeného v obchodě. Vyzkoušejte na krájeném chlebu, nebo, pokud jste opravdový mandlový oříšek, po lžících! V tomto receptu lze mandlové máslo nahradit arašídovým máslem nebo lahodným oříškovým máslem PRANA. Recept inspirovaný blogem ‚Příběh zelené kuchyně‘.
Ingredience
- 1 1/2 šálku datlí (asi 10-12), vypeckovaných
- 2/3 šálku mandlového másla
- 1/4 šálku javorového sirupu
- 2 lžíce konopného nebo kokosového oleje, rozpuštěného
- 1/2 lžičky mleté vanilky
- 1/2 šálku syrových mandlí, nasekaných
- 1/2 šálku syrových dýňových semínek
- 1/2 šálku jemně strouhaného kokosu
- 1 1/2 šálku pufované rýže nebo quinoa
- 2 šálky kousky bio čokolády, 70% kakaa
- 1 špetka mořské soli
- 2 lžíce bio vyloupaných konopných semínek na ozdobu
Pokyny
V kuchyňském robotu rozmixujte datle, mandlové máslo, javorový sirup, kokosový olej a vanilku. Vyjměte z kuchyňského robotu a vytvarujte kouli.
Těsto dejte do velké mísy a přidejte mandle, konopná semínka, dýňová semínka, kokos, pufovanou rýži a mořskou sůl. Míchejte ručně.
Směs přendejte na pánev o rozměrech 8″ x 10″ vyloženou pečicím papírem. Těsto přitlačte, abyste získali tloušťku asi 2 cm.
Během rozpouštění čokolády dejte do lednice nebo mrazáku
Čokoládu rozpusťte v dvojitém kotli a poté ji rovnoměrně nalijte na tyčinky. Posypeme konopnými semínky. Vraťte do lednice nebo mrazáku, aby čokoláda ztuhla.
Po vychladnutí nakrájíme na tyčinky.
Poznámka k receptu
Tyčinky vydrží několik měsíců v mrazáku a asi dva týdny v lednici.
Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *