Křupavé a ořechovo-konopné čokoládo-mandlové máslové řezy

Křupavé a ořechovo-konopné čokoládo-mandlové máslové řezy

Tyto nepečené mandlové máslové tyčinky jsou dokonalým dekadentním požitkem! Je to směs nejen konopných ořechů, datlí, ořechového másla a pufované rýže, vše zalité bohatou 70% hořkou čokoládou. Tyto tyčinky lze uchovávat v mrazáku, nakrájet a zabalit do pergamenového papíru a vyjmout, když potřebujete pamlsek – rozmrazení trvá jen několik minut. Směs lze také stočit do energetických kuliček a namáčet v čokoládě. Lahodné a krémové evropské mandlové máslo PRANA má jedinečnou chuť, která je zcela odlišná od jakéhokoli jiného typu zakoupeného v obchodě. Vyzkoušejte na krájeném chlebu, nebo, pokud jste opravdový mandlový oříšek, po lžících! V tomto receptu lze mandlové máslo nahradit arašídovým máslem nebo lahodným oříškovým máslem PRANA. Recept inspirovaný blogem ‚Příběh zelené kuchyně‘.

Ingredience

  • 1 1/2 šálku datlí (asi 10-12), vypeckovaných
  • 2/3 šálku mandlového másla 
  • 1/4 šálku javorového sirupu 
  • 2 lžíce konopného nebo kokosového oleje, rozpuštěného 
  • 1/2 lžičky mleté ​​vanilky 
  • 1/2 šálku syrových mandlí, nasekaných 
  • 1/2 šálku syrových dýňových semínek 
  • 1/2 šálku jemně strouhaného kokosu
  • 1 1/2 šálku pufované rýže nebo quinoa 
  • 2 šálky kousky bio čokolády, 70% kakaa              
  • 1 špetka mořské soli
  • 2 lžíce bio vyloupaných konopných semínek na ozdobu                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Pokyny

V kuchyňském robotu rozmixujte datle, mandlové máslo, javorový sirup, kokosový olej a vanilku. Vyjměte z kuchyňského robotu a vytvarujte kouli. 

Těsto dejte do velké mísy a přidejte mandle, konopná semínka, dýňová semínka, kokos, pufovanou rýži a mořskou sůl. Míchejte ručně.

Směs přendejte na pánev o rozměrech 8″ x 10″ vyloženou pečicím papírem. Těsto přitlačte, abyste získali tloušťku asi 2 cm.

Během rozpouštění čokolády dejte do lednice nebo mrazáku

Čokoládu rozpusťte v dvojitém kotli a poté ji rovnoměrně nalijte na tyčinky. Posypeme konopnými semínky. Vraťte do lednice nebo mrazáku, aby čokoláda ztuhla. 

Po vychladnutí nakrájíme na tyčinky.

Poznámka k receptu

Tyčinky vydrží několik měsíců v mrazáku a asi dva týdny v lednici.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa