Mňam: Brownies s konopným proteinem

Mňam: Brownies s konopným proteinem

Brownie, také chocolate brownie nebo Boston brownie, je moučník pocházející ze Spojených států. Pro výrobu se používá třené těsto s přídavkem mouky a kakaa, někdy i kousků čokolády, případně i dalších přísad jako oříšků nebo rozinek. Peče se na plechu, po upečení se může potřít čokoládovou polevou a krájí se na čtverečky. Varianta white brownies používá bílou čokoládu místo hnědé.

Tyto lehké a nadýchané konopné brownies jsou vyrobeny ze směsi syrového proteinu Good Hemp (čistého proteinového prášku) s loupanými konopnými semínky. Tato nejlepší pochoutka vám nejen zpříjemní dobré ráno či příjemný podvečer, ale díky konopnému proteinu a semínkům dodá vašemu tělu vitalitu ale i vzácné Omega-3 mastné kyseliny!

INGREDIENCE:

  • 65 g hořké čokolády
  • 20 g bílé čokolády
  • 140 g moučkového cukru
  • 100 g másla
  • 75 g proteinového prášku Good Hemp
  • 25 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 3 lněná vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 20 g kakaového prášku
  • 50 g loupaných konopných semínek

Postup přípravy:

Nejprve si připravíme plech. Ten vymažeme kouskem másla z celku (asi 10 g) a poté vyložíme pečícím papírem, který se máslem pěkně přilepí a drží tvar. Zbytek másla nakrájíme na kousky, čokoládu nalámeme na kostky.

Připravíme vodní lázeň na rozehřání čokolády a másla. Větší hrnec naplníme do poloviny vodou, kterou přivedeme k varu. Voda by neměla vařit „příliš“, měla by pouze zlehka bublat. Do tohoto hrnce vložíme menší hrnec. Horká voda ve spodním hrnci ohřívá menší hrnec tak, že se suroviny v něm nepřipalují a nepřichytávají.

V menším hrnci rozpustíme kostky čokolády a kousky másla. Rozpuštěné suroviny by měly mít hladkou polotekutou konzistenci. Poté odstraníme menší hrnec z lázně a přimícháme cukr, vanilkový cukr a kakao. Zhoustne-li hmota příliš, je možné ji pomocí lázně ještě lehce rozehřát. Poté přidáváme vejce, jedno po druhém, a po přidání každého směs dobře promícháme. Nakonec přimícháme i směs mouky a konopného proteinu Good Hemp. Těsto je stále tekuté, ale už dosti husté.

Rozehřejeme troubu na 175°C. Těsto vylejeme na plech a rozetřeme do rovna, posypte loupanými konopnými semínky a pečeme. Pečení je nejdůležitější část – je důležité Brownies nepřepéci. Pečeme tedy přibližně 25-30 minut a v průběhu pečení Brownies kontrolujeme píchnutím párátkem – těsto by mělo stále na párátku tvořit malé vlhké drobky, ale nemělo by se příliš barvit (jako v neupečeném těstě).

Při pečení se bude zvedat na povrchu lesklá krusta. Ta po vychladnutí spadne a je žádaná. Upečený plech necháme dobře vychladnout a poté krájíme na jednotlivé cca 5×5 cm velké Brownies. Vytvoříme tak cca 32 Brownies. Brownies by měly být uvnitř mokré a vláčné. Dle receptu do těsta nepatří žádné kypřící složky, záleží však na typu a chuti.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa