Newsweed.fr: Německo hostilo 2. mezinárodní fórum pro udržitelnou regulaci konopí

Newsweed.fr: Německo hostilo 2. mezinárodní fórum pro udržitelnou regulaci konopí

Druhé „Mezinárodní fórum pro udržitelnou regulaci konopí“ (IFSCR) se konalo včera, 21. listopadu, na zámku Lübbenau, Brandenburg, Německo. Delegace ze zemí jako Kanada, Kolumbie, Malta, Mexiko, Nizozemsko, Švýcarsko, Česká republika a Spojené státy se zúčastnily a mohly prezentovat nejnovější vývoj ve svých příslušných národních politikách týkajících se konopí.

Z těchto zemí již legalizaci konopí přijaly Kanada a Malta. V Mexiku zákonodárci pracovali na ukončení prohibice několik let poté, co tamní nejvyšší soud rozhodl, že politika je protiústavní. Návrh zákona o legalizaci konopí postupuje vpřed také v Kolumbii. Česká republika se rozhodla následovat Německo a legalizovat jej, zatímco Švýcarsko experimentuje s legalizací v několika městech.

Důraz byl kladen na podmínky globální konopné politiky a nové iniciativy na ochranu lidských práv, alternativy pěstování drog a ochranu zdraví.

Německo přehodnocuje svou konopnou politiku

Patronem fóra byl Burkhard Blienert, zástupce německé vlády pro drogovou závislost a drogovou problematiku.

Také odpovědný za projekt legalizace konopí v Německu hovořil o pokroku země: „Staré odpovědi z hlediska konopné politiky již nestačí. Stejně jako v mnoha jiných zemích i v Německu stále více lidí užívá konopí navzdory zákazům a tento nelegální produkt způsobuje stále většímu počtu lidí vážné zdravotní problémy. Místo neúčinných zákazů Německo do budoucna sází na důslednou regulaci, prevenci, ochranu mládeže a zdraví. »

Zdůraznil také význam mezinárodní výměny: „Stejně jako my se mnoho dalších zemí vydává novými cestami, pokud jde o politiku týkající se konopí. Je důležité, abychom se jeden od druhého učili a otevřeně diskutovali o tom, co funguje a kde se potýkáme. Dále bychom na mezinárodní úrovni měli usilovat o spravedlivé, udržitelné a na zdraví orientované podmínky a úzce spolupracovat. Všechno spolu nakonec souvisí: To, co se děje v naší drogové politice, ovlivňuje situaci v zemích, kde se konopí pěstuje a přepravuje, a naopak. »

Regulace konopí v srdci Evropské unie

Před hlavním fórem, které vedl zástupce pro otázky závislostí a drog, se sešli zástupci několika zemí EU, které již podnikly kroky k regulaci konopí.

Bezprostředně poté se uskuteční osmé Braniborské fórum o drogové a rozvojové politice za účasti více než 20 vlád. IFSCR a Braniborské fórum jsou organizovány společně s podporou Spolkového ministerstva pro hospodářskou spolupráci a rozvoj.

Norská a nizozemská vláda, stejně jako přední nevládní organizace, rovněž podporují Braniborské fórum, mezinárodně uznávanou akci.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa