Newsweed.fr: V Bernu, Bienne a Lucernu začíná nový experiment s legálním prodejem konopí

Newsweed.fr: V Bernu, Bienne a Lucernu začíná nový experiment s legálním prodejem konopí

Města Biel, Bern a Lucern otevřely registrace pro svůj pilotní projekt prodeje regulovaného konopí, oznámila včera 22. listopadu Bernská univerzita. Jelikož je kladen důraz na bezpečnostní aspekty, jména zapojených lékáren nebudou zveřejněna.

Tam si účastníci studie budou moci od února 2024 ve vybraných lékárnách zakoupit různé produkty z konopí, včetně květin, hašiše a oleje s různými úrovněmi THC a CBD.

Omezený počet účastníků

Celkem bude mít pilotní projekt tisíc účastníků ve 3 obcích, včetně přibližně 700 pro Bern a 170 pro Bienne.

Univerzita v Bernu, která vede projekt pod názvem „Script“, pro randomizovanou kontrolovanou studii Safer Cannabis – Research In Pharmacies uvádí, že zpětná vazba z jiných probíhajících pilotních studií naznačuje, že poptávka by mohla převýšit dostupná místa.

V tomto případě budou mít přednost lidé žijící ve městech Bern a Biel.

Přednost zdraví a neutralita

Stejně jako jiné již existující studie je hlavním cílem prozkoumat zdravotní a sociální dopady regulovaného prodeje konopí. Pod vedením univerzity v Bernu zdůrazňuje, že reklama na produkty není povolena a že produkty musí být baleny neutrálním a standardizovaným způsobem.

Účast ve studii je otevřena pro dospělé žijící v kantonu Bern a již pravidelně konzumující konopí. Město Lucern plánuje zaregistrovat projekt v roce 2024 s přibližně 250 účastníky.

Dříve byly experimenty schváleny v Lausanne, Basileji, Curychu a Ženevě. V Basileji začal prodej konopí vypěstovaného ve Švýcarsku na zkušenou a v Curychu v srpnu. V Lausanne začalo nahrávání a očekává se, že Ženeva bude následovat v prosinci.

Autor: Aurélien BERNARD

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa