Japantimes.co.jp: Japonsko zakáže látku HHC z marihuany, která se našla v gumových bonbonech

Japantimes.co.jp: Japonsko zakáže látku HHC z marihuany, která se našla v gumových bonbonech

Ministerstvo zdravotnictví zakáže syntetickou sloučeninu HHC, která byla nedávno nalezena v gumových sladkostech, po jejichž konzumaci údajně onemocnělo několik jedinců.

V úterý se sešel panel odborníků na ministerstvu zdravotnictví, aby projednal zákaz a ve středu se rozhodl oficiálně přidat syntetickou sloučeninu HHC na seznam „určených drog“, přičemž zákaz vstoupí v platnost od 2. prosince.

Po přidání na seznam bude výroba, prodej, držení, používání, nákup a převod hexahydrokanabihexolu (HHC), který je chemicky podobný sloučeninám nalezeným v rostlině konopí a může způsobit halucinace a zhoršení paměti, zakázán podle zákon o léčivech a zdravotnických prostředcích. Porušení zákona může čelit trestům, jako je odnětí svobody na maximálně tři roky, pokuta až 3 miliony jenů (20 000 dolarů) nebo kombinace obou.

Japonsko již zakázalo THC , primární psychoaktivní složku konopí, která dává uživatelům opojení. Navzdory tomu se seznam syntetizovaných derivátů THC rozrůstá, takže je pro policii těžší držet krok.

Ministerstvo důsledně zavádí předpisy o syntetických sloučeninách připomínajících THC, přičemž každou složku uvádí na seznamu určených léčiv.

Ale protože výrobci takových produktů jsou schopni manipulovat s chemickým složením tak, aby vytvořili nové, neregulované sloučeniny, jako je HHCH apod., existuje možnost, že produkty obsahující podobné složky budou nadále v oběhu i poté, co bude HHCH zakázáno.

V pondělí ministr zdravotnictví Keizo Takemi uvedl, že vláda hodlá zahájit diskuse o komplexních omezeních pro látky, které se chemickou strukturou velmi podobají HHCH.

„Produkty označované jako ‚marihuanové gumies‘ jsou nebezpečné, proto bychom rádi varovali veřejnost, aby je nekonzumovala,“ řekl na pondělní tiskové konferenci.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa