Ve francouzské kuchyni existuje něco jako „mateřské omáčky“ – 5 omáček, které jsou s drobnými úpravami stavebními kameny pro mnoho dalších druhů omáček a používají se na všechny druhy pokrmů. Pokud jde o veganské vaření, 3 omáčky uvedené níže jsou stejně zásadní a lze je použít na nespočet druhů jídel, od salátů, přes tofu, po grilovanou zeleninu a dokonce i na nachos! Zde je první z nich.
Ingredience
- 1 šálek koriandru
- 1/2 hrnku konopného mléka
- 1/4 šálku loupaných konopných semínek
- 1/2 šálku nepražených kešu oříšků
- 1 lžička mořské soli
- podle chuti celý nebo mletý černý pepř
- Šťáva a kůra z 1 limetky
Pokyny
Všechny ingredience dejte do mísy vysokorychlostního mixéru a dle chuti mixujte, pouze na hrubo nebo dokud nebude vše hladké a krémové. Podle chuti okořeníme.
Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *