Mňam: Konopná smetanovo-limetkovo-koriandrová omáčka s kešu

Mňam: Konopná smetanovo-limetkovo-koriandrová omáčka s kešu

Ve francouzské kuchyni existuje něco jako „mateřské omáčky“ – 5 omáček, které jsou s drobnými úpravami stavebními kameny pro mnoho dalších druhů omáček a používají se na všechny druhy pokrmů. Pokud jde o veganské vaření, 3 omáčky uvedené níže jsou stejně zásadní a lze je použít na nespočet druhů jídel, od salátů, přes tofu, po grilovanou zeleninu a dokonce i na nachos! Zde je první z nich.

Ingredience

  • 1 šálek koriandru 
  • 1/2 hrnku konopného mléka
  • 1/4 šálku loupaných konopných semínek
  • 1/2 šálku nepražených kešu oříšků
  • 1 lžička mořské soli
  • podle chuti celý nebo mletý černý pepř
  • Šťáva a kůra z 1 limetky

Pokyny

Všechny ingredience dejte do mísy vysokorychlostního mixéru a dle chuti mixujte, pouze na hrubo nebo dokud nebude vše hladké a krémové. Podle chuti okořeníme. 

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa