Pečená růžičková kapusta s parmazánem a konopnými srdíčky je perfektní zimní vegetariánská příloha, ozvláštněná jen s trochou úsilí navíc. Bohaté na antioxidanty a sloučeniny chránící před rakovinou, zdravé omega a extra bílkoviny.
Ingredience:
- 400 g růžičkové kapusty
- 3 lžíce konopného či olivového oleje
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky mletého pepře
- ½ šálku parmazánového sýra
- ¼ šálku loupaných konopných semínek
- Čerstvá nasekaná petržel k dozdobení
Pokyny
Předehřejte troubu na 180-200 °C v závislosti na tom, jak je vaše trouba vyhřátá.
Odřízněte výhonky všech starých listů a každou malou kapustu rozřízněte na polovinu.
Vložte do mísy s přísadami a jemně promíchejte, aby se obalily.
Obalené a ochucené kapustičky vyklopte na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně rozprostřete.
Pečte 25–30 minut nebo dozlatova.
Přendejte do servírovací misky a posypte čerstvou nasekanou petrželkou.
Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *