Benzigna.com: „Marihuanové maminky“ vs. táta žalobce: Střet zákonodárců a státního zástupce v Illinois kvůli konopí

Benzigna.com: „Marihuanové maminky“ vs. táta žalobce: Střet zákonodárců a státního zástupce v Illinois kvůli konopí

V Chicagu spor mezi „Marihuana Moms“, skupinou zákonodárců z Illinois, kteří podporovali legalizaci konopí, a státním zástupcem McHenry County Patrickem Kenneallym , označovaným jako „Táta pro duševní zdraví“, zintenzivňuje debatu o účincích konopí na duševní zdraví. a legalizaci.

Mezi marihuanové maminky patří státní zástupkyně Kelly Cassidy , Speaker Pro Tempore Jehan Gordon-Booth , bývalá státní senátorka  Toi Hutchinson  a bývalá státní senátorka Heather Steans .

Spor vznikl krátce poté, co Kenneally  uvalil mandát  na prodejce marihuany v okrese McHenry, aby upozorňovali na rizika spojená s užíváním konopí, jako je psychóza a deprese. McHenry je šestý nejlidnatější kraj v Illinois. V té době Cassidy a Steans  vydali prohlášení,  v němž uvedli, že Kenneally „nedbale spojuje užívání konopí s nejsložitějšími společenskými problémy, na jejichž dalším pochopení a zlepšení se naši vlastní výzkumníci z Illinois, instituce a komunitní vůdci každý den společně snaží.“

Opatření společnosti Kenneally také zahrnují zákaz tvrzení o léčebných výhodách v marketingu konopí, což je součást dohody, která má zabránit soudním sporům o podvody se spotřebiteli.

V srpnu Kenneally také  kritizoval  guvernéra JB Pritzkera (D)  za to, že podepsal zákon, který omezuje soudce v zákazu užívání marihuany a alkoholu osobám s kriminální minulostí. Pritzker podepsal  zákon o legalizaci konopí  v roce 2019.

Státní zástupce McHenry Co. reaguje na tvrzení „Marihuanových maminek“ | Crystal Lake, IL Patch

Marihuana Moms, napsal  Chicago Tribune, otevřeně vyvracejí Kenneallyho tvrzení a přirovnávají jeho přístup k historické antikonopné rétorice. Poukázali také na žádost ministerstva zdravotnictví a sociálních služeb z konce srpna adresovanou Správě pro kontrolu drog, která navrhovala překlasifikovat konopí, aby se uznaly jeho léčebné přínosy.

Omezené schválení lékařské marihuany FDA

Na rozdíl od Kenneallyho postoje, Food and Drug Administration schválil omezené používání konopných složek pro lékařské účely a mnoho ze 138 000 pacientů v Illinois je oprávněno užívat konopí pro různé stavy, včetně chronické bolesti a PTSD. 

Ve svém  stanovisku v Chicago Tribune Kenneally kritizoval to, co nazval „pseudovědnými“ tvrzeními o léčebných přínosech pro širokou škálu onemocnění, přičemž uvedl, že neexistuje žádný věrohodný důkaz, že konopí léčí jakýkoli zdravotní stav. 

Maminky reagují

Skupina poznamenala, že pacienti s marihuanou pro léčebné účely uvedli, že konopí pomohlo obnovit kvalitu jejich života pacientům s rakovinou v pozdním stádiu a ukončilo oslabující záchvaty. Kromě toho příjmy z konopí vygenerovaly ročně asi půl miliardy dolarů na podporu chudých čtvrtí, klinik pro duševní zdraví a zneužívání návykových látek a vymáhání práva.

„Jsme ochotni spolupracovat s kýmkoli odkudkoli v našem skvělém státě na řešení bezpečnosti spotřebitelů, veřejné bezpečnosti, veřejného zdraví a rozvoje dětí,“ napsali zákonodárci. „Nebudeme však nečinně stát a nedovolíme ostatním, aby myopicky ukazovali na konopí, aby nesmyslně vysvětlili vysoce složité a mnohostranné společenské problémy.“

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa