Businessofcannabis.com: Epidiolex společnosti Jazz Pharma byl schválen v Kanadě

Businessofcannabis.com: Epidiolex společnosti Jazz Pharma byl schválen v Kanadě

Epidiolex (Epidyolex v EU a Spojeném království), přední léčivý přípravek na bázi konopí Jazz Pharmaceuticals, získal povolení k předepisování pro řadu onemocnění v Kanadě.

Farmaceutický gigant, který v roce 2021 získal GW Pharmaceuticals spolu s duševním vlastnictvím Epidiolex, tento týden oznámil, že Health Canada oficiálně dala zelenou svému předpisu na léčbu Lennox-Gastautova syndromu, Dravetova syndromu a komplexu tuberózní sklerózy.

Jeho povolení bude znamenat první lék na bázi kanabinoidů, který bude schválen v Kanadě, uvedla společnost a zdůraznila svůj „závazek vyvíjet, zkoumat a komercializovat léky na bázi kanabinoidů schválené regulačními orgány“.

Jazz dále říká, že v Kanadě pracuje na zajištění úhrady pro způsobilé pacienty, která se nyní stane 37. zemí, ve které byl lék schválen.

Jeho sekundární lék na bázi konopí, Sativex, byl poprvé schválen v roce 2005 organizací Health Canada pro symptomatickou úlevu od spasticity u pacientů s RS.

Podle svých posledních finančních údajů zveřejněných začátkem tohoto měsíce zajistil Epidiolex za tři měsíce do 30. září 2023 tržby ve výši 213,7 milionů dolarů, což je nárůst z 196,2 milionů dolarů ve stejném období o rok dříve.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa