Businessofcannabis.com: Uniklé dokumenty navrhují významné změny německého zákona o konopí

Businessofcannabis.com: Uniklé dokumenty navrhují významné změny německého zákona o konopí

Německá koalice semaforů se údajně dohodla na řadě významných změn v přelomovém konopném zákonu v zemi.

Podle neoficiálních zpráv z různých místních médií zveřejněných tento týden mají být návrhy nyní uzákoněny ve dvou samostatných částech, přičemž dekriminalizace a domácí pěstování je povoleno od března/dubna 2024 a v červenci 2024 bude následovat zavedení pěstitelských sdružení.

Další změny byly provedeny v řadě základních prvků zákona, včetně zákazu konzumace 200 milionů, povoleného množství držení a především rámce domácího pěstování léčebného konopí v zemi.

Zatímco zprávy o nových „zjednodušení“ byly přijaty kladně, neschopnost vlády upravit legislativu týkající se konopí by mohla znamenat „smrtelnou ránu“ pro spotřební produkty.

Co se stalo?

Začátkem tohoto měsíce Business of Cannabis informovalo , že fraktury v rámci koaliční pracovní skupiny odpovědné za vypracování podrobností o zákoně CanG, který má zavést rámec pro užívání konopí pro dospělé v nejlidnatější zemi Evropské unie, bylo závěrečné čtení odloženo.

Ačkoli se čtení má nyní konat jen o několik týdnů později, než bylo plánováno, parlamentní harmonogramy znamenají, že implementace zákonů byla nyní odložena o několik měsíců poté, co byla původně přislíbena na 1. ledna 2024.

Navzdory obavám, že by různé frakce mohly vyžadovat další čas k nalezení společné řeči, zprávy naznačují, že SPD, Zelení, frakce FDP a Federální ministerstvo zdravotnictví (BMG) se dohodly na řadě klíčových změn v návrhu zákona, který má být nyní schválen. projednáno v Bundestagu v „polovině prosince“.

Zatímco některé z nových podrobností zveřejnili na sociálních sítích členové Bundestagu, uniklá zpráva BMG poskytla podrobný náhled na vládní plány.

Klíčové změny 

Zásadní změny v domácí produkci léčebného konopí

Zatímco velká část vzrušení se pochopitelně soustředí kolem změn souvisejících s nadcházejícími prvky německého konopného plánu pro užívání dospělými, jeden z klíčových pozměňovacích návrhů se týká jeho vzkvétajícího průmyslu léčebného konopí.

Tendrové řízení na pěstování léčebného konopí v Německu, což znamená, že tuzemská produkce je v současnosti omezena pouze na tři společnosti, má být zrušeno a množství, které lze pěstovat, již nebude omezeno.

Demecan , jedna ze tří společností s licencí k pěstování v Německu, uvedla, že tento nový zákon „nabízí obrovskou výhodu“.

Její spoluzakladatel a výkonný ředitel, Dr. Constantin von der Groeben, řekl Business of Cannabis: „ Nyní můžeme svobodně pěstovat tolik konopí, kolik chceme, a můžeme si vybrat odrůdy, které chceme pěstovat.

„Konečně budou rovné podmínky a německé kultivátory budou moci správně konkurovat dovozcům. Vzhledem k našim nižším výrobním nákladům a snadné logistice se snad v Německu dočkáme rozmachu lékařského pěstování.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa