Ve francouzské kuchyni existuje něco jako “mateřské omáčky” – 5 omáček, které jsou s drobnými úpravami stavebními kameny pro mnoho dalších druhů omáček a používají se na všechny druhy pokrmů. Pokud jde o veganské vaření, 3 omáčky uvedené níže jsou stejně zásadní a lze je použít na nespočet druhů jídel, od salátů, přes tofu, po grilovanou zeleninu a dokonce i na nachos! Zde je třetí z nich.
Ingredience
- 1 lžíce javorového sirupu
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 1/4 šálku olivového oleje
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 1 polévková lžíce černých chia semínek
- 1 polévková lžíce loupaných konopných semínek
Pokyny
Vložte všechny ingredience do mísy vysokorychlostního kuchyňského robotu a mixujte, dle chuti hruběji nebo dokud nebude omáčka hladká a krémová. Podle chuti okořeníme.
Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *