Mňam: Konopná ořechovo-bazalková omáčka

Mňam: Konopná ořechovo-bazalková omáčka

Ve francouzské kuchyni existuje něco jako “mateřské omáčky” – 5 omáček, které jsou s drobnými úpravami stavebními kameny pro mnoho dalších druhů omáček a používají se na všechny druhy pokrmů. Pokud jde o veganské vaření, 3 omáčky uvedené níže jsou stejně zásadní a lze je použít na nespočet druhů jídel, od salátů, přes tofu, po grilovanou zeleninu a dokonce i na nachos! Zde je druhá z nich.

Ingredience

  • 1 šálek čerstvé bazalky 
  • 1/2 šálku syrových vlašských ořechů 
  • 1/4 loupaných konopných semínek
  • 1/4 šálku konopného/olivového oleje
  • 1/4 šálku droždí
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 1 stroužek česneku, nasekaný 
  • 1/4 čajové lžičky mořské soli
  • 2 až 4 lžíce vody

Pokyny

Vložte všechny ingredience do mísy vysokorychlostního kuchyňského robotu a mixujte, dle chuti hruběji nebo dokud nebude omáčka hladká a krémová. Podle chuti okořeníme.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa