Ve francouzské kuchyni existuje něco jako “mateřské omáčky” – 5 omáček, které jsou s drobnými úpravami stavebními kameny pro mnoho dalších druhů omáček a používají se na všechny druhy pokrmů. Pokud jde o veganské vaření, 3 omáčky uvedené níže jsou stejně zásadní a lze je použít na nespočet druhů jídel, od salátů, přes tofu, po grilovanou zeleninu a dokonce i na nachos! Zde je druhá z nich.
Ingredience
- 1 šálek čerstvé bazalky
- 1/2 šálku syrových vlašských ořechů
- 1/4 loupaných konopných semínek
- 1/4 šálku konopného/olivového oleje
- 1/4 šálku droždí
- 3 lžíce citronové šťávy
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 1/4 čajové lžičky mořské soli
- 2 až 4 lžíce vody
Pokyny
Vložte všechny ingredience do mísy vysokorychlostního kuchyňského robotu a mixujte, dle chuti hruběji nebo dokud nebude omáčka hladká a krémová. Podle chuti okořeníme.
Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *