Barneysfarm.com: První legální Cannabis výdejna v Evropě otevřena ve Švýcarsku

Barneysfarm.com: První legální Cannabis výdejna v Evropě otevřena ve Švýcarsku

Konopná krajina v Evropě prochází významnou proměnou otevřením první legální maloobchodní výdejny konopí na kontinentu. Tato převratná iniciativa se nachází ve švýcarské obci Allschwil a je součástí širší studie o řízeném dávkování rekreačního konopí.

Tento vývoj oznámila berlínská Sanity Group, která bude svědkem otevření dvou prodejen Grashaus v regionu Basel-Landschaft ve Švýcarsku.

Tyto obchody jsou součástí probíhajících švýcarských pilotních programů, jejichž cílem je poskytnout omezenému počtu dospělých přístup ke konopí. Zkoušky jsou navrženy tak, aby porozuměly širším důsledkům legalizace konopí, a položily tak vědecký základ pro budoucí regulační rozhodnutí v celé zemi.

Ve Španělsku samozřejmě existují (některé skvělé!) konopné asociace, ale liší se ve své právní konstrukci od skutečných legálních konopných výdejen.

Švýcarský přístup k legalizaci konopí

Švýcarsko není na konopné scéně nováčkem; spouští několik pilotních programů, které umožňují dospělým nakupovat konopí v lékárnách.

Pilot Basel-Landschaft je však šestým, kdo získal souhlas Spolkového úřadu pro veřejné zdraví (BAG). Studie, kterou provedl Švýcarský institut pro výzkum závislostí a zdraví na univerzitě v Curychu, bude sledovat spotřební chování 3950 účastníků.

Výzkum se zaměří nejen na fyzické a duševní zdraví účastníků, ale bude také shromažďovat údaje o společenském dopadu konzumace konopí u dospělých. To zahrnuje aspekty, jako je veřejná bezpečnost a zákon a pořádek. Zahájení je naplánováno na čtvrté čtvrtletí roku 2023 a bude trvat pět let.

Co je na policích?

První výdejna otevře své brány v Allschwilu, v nadcházejících měsících bude následovat druhé místo v Liestalu. Prodejny budou nabízet širokou škálu produktů z konopí, včetně květin, extraktů, hašiše, poživatin a vape liquidů.

Aby byli účastníci způsobilí k nákupu, musí mít platnou účastnickou kartu. Očekává se, že cena květů konopí se bude pohybovat mezi 8–12 CHF (7–10,50 GBP).

V souladu s ostatními pilotními programy budou všechny konopné produkty splňovat přísné normy kvality a budou certifikovány jako ekologické. Stefan Strasser, generální ředitel pěstitelského partnera SwissExtract, zdůraznil zaměření na bio kvalitu, „švýcarství“ a transparentnost v celém procesu pěstování a výroby.

Pohled k zelenější budoucnosti

Otevření první evropské lékárny pro konopí ve Švýcarsku je monumentálním krokem k liberálnějšímu a vědecky podloženému přístupu k regulaci konopí.

Slouží jako vzor pro ostatní evropské země, které uvažují o legalizaci konopí. Tím, že se Švýcarsko zaměřuje na vědecký výzkum a přísné standardy kvality, vytváří precedens, jak lze konopí odpovědně integrovat do společnosti.

Jak budou testy probíhat, získaná data nepochybně přispějí k utváření budoucích politik týkajících se konopí, a to nejen ve Švýcarsku, ale potenciálně v celé Evropě a možná i ve Spojeném království. Můžeme snít.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa