Benzigna.com: Německá legalizace konopí se znovu odložila: Co bude dál?

Benzigna.com: Německá legalizace konopí se znovu odložila: Co bude dál?

Stěžejní německé hlasování o legalizaci marihuany, původně plánované na tento týden, bylo odloženo na příští rok. Toto zpoždění, vyvolané obavami Sociálně demokratické strany (SPD), znamená další neúspěch na cestě země k legalizaci.

Odklad následuje po několika předchozích zpožděních, včetně jednoho z minulého měsíce zaměřeného na upřesnění návrhu zákona. Jak bylo uvedeno v Marihuana Moment, kritici v Bundestagu vyjadřují obavy z možného nesprávného výkladu záměru zákona, zejména pokud jde o ochranu mládeže.

Prováděcí plány

Po schválení by počáteční fáze návrhu zákona, jako je osobní domácí pěstování, mohly začít již v dubnu . Postupná implementace zahrnuje otevření společenských klubů pro distribuci marihuany do července. Připravuje se také doplňkové opatření pro komerční prodej ve vybraných městech, které čeká na posouzení Evropskou komisí .

Politické překážky

Kořeny zpoždění jsou dvojí: vnitřní neshody uvnitř SPD a obavy ohledně upřednostňování problémů s konopím během rozpočtové krize. Bundestag by mohl návrh zákona přehodnotit v lednu nebo únoru. Členové SPD vyjadřují nedostatek shody, což naznačuje potenciální vnitřní opozici, pokud by se o ní v současné době hlasovalo.

Odklad vyvolal různé reakce. Členové Strany zelených vyjadřují zklamání, ale zůstávají nadějí na včasnou implementaci. Naproti tomu Levicová strana kritizuje SPD za to, že podlehla pravicovým tlakům a hájí rychlou akci.

Veřejné a organizační reakce

Veřejné osobnosti a organizace, včetně Německé konopné asociace , vyjádřily zklamání. Sdružení viní SPD z rozporu s konsensem ostatních stran a ohrožení harmonogramu legalizace.

Mezinárodní kontext a další kroky

Tento vývoj přichází uprostřed pokračujícího dialogu Německa s EU a mezinárodními zainteresovanými stranami, který zajišťuje dodržování globálních závazků a poučení se ze zkušeností jiných zemí s legalizací.

Po závěrečném čtení ve Spolkovém sněmu bude návrh zákona postoupen Spolkové radě. Ministr zdravotnictví Karl Lauterbach , který stojí v čele návrhu, zdůrazňuje osvětu o rizicích konopí, čímž čelí kritice ze strany lékařských a donucovacích skupin.

Je zajímavé, že nedávný mezinárodní průzkum naznačuje významnou veřejnou podporu legalizace marihuany v klíčových evropských zemích, včetně Německa.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa