Themarketherald.com.au: Silný půlroční výkon Little Green Pharma signalizuje silný růst v Evropě a Austrálii

Themarketherald.com.au: Silný půlroční výkon Little Green Pharma signalizuje silný růst v Evropě a Austrálii

Společnost Little Green Pharma (ASX:LGP) zveřejnila svou pololetní finanční zprávu končící 30. září, která odhaluje, že příjmy z běžných aktivit v oblasti konopí vzrostly o 37 procent na více než 12,5 milionu dolarů.

Hlavním zdrojem příjmů společnosti je především prodej léčivých konopných květů a olejových produktů. Společnost LGP také díky těmto tržbám snížila svůj dluh o 72 procent z více než 7 milionů USD na něco málo přes 2 miliony USD.

Tyto dluhy zahrnují především výdaje na výzkum a vývoj, ale naštěstí, když prodej květin vzrostl o 90 procent, je zřejmé, že trendy alternativní léčby konopím nadále rostou.

A co víc, prodeje nově představených produktů vaporizérů společnosti si vedly velmi dobře a přinesly tržby 180 000 USD. Společnost také zakončila čtvrtletí s upraveným EBITDA ve výši 112 procent ze ztráty 5,9 milionu USD na zisk 0,7 milionu USD.

Zdroj: Little Green Pharma (ASX:LGP).

Strategická vize pro rok 2024:

V srpnu společnost prošla změnou generálního ředitele, přičemž kormidla se ujal Paul Long, což znamená strategický krok k využití globálních trhů s léčivým konopím.

Při pohledu do roku 2024 se strategická vize společnosti Little Green Pharma točí kolem trvalého růstu, vedoucí pozice na trhu a spokojenosti zákazníků. Pevnost společnosti na francouzském trhu léčivého konopí, podpořená legislativními úpravami, ji staví na přední místo.

Navrhované oddělení dceřiné společnosti Little Green Pharma, Reset Mind Sciences, od skupiny LGP Group dále ukazuje závazek zdokonalit zaměření a těžit z trhu s konopím.

Strategické kroky společnosti v Polsku a Německu také demonstrují odhodlání proniknout na mezinárodní trh. Díky regulačním změnám v Austrálii se dodržování výrobních standardů GMP společností LGP příznivě staví do vyvíjejícího se prostředí léčivých konopných produktů.

Společnost bude také těžit z výhod svých nových olejových a květinových produktů uvedených v tomto období, protože pokračuje v rozšiřování svého portfolia léčebného konopí.

Akcie LGP vzrostly o 4,17 procenta a v 10:04 AEDT se obchodovaly za 12,5 centu.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa