V Irsku bude na nový rok spuštěno první pěstitelské zařízení na léčebné konopí

V Irsku bude na nový rok spuštěno první pěstitelské zařízení na léčebné konopí

První legální továrna na léčebné konopí na irském ostrově je na cestě k zahájení výroby. Growth Industries Pharma Ltd, farmaceutická společnost se sídlem v Belfastu, dokázala prosadit výstavbu zařízení na pěstování léčebného konopí a to šikovně v době, kdy se předpokládá, že britský průmysl léčebného konopí „do roku 2026 bude mít hodnotu více než 453 milionů liber – v té době téměř čtvrtinu celkového evropského trhu“. Další zprávy od skupiny IMARC zjistily, že se předpokládá, že globální průmysl léčebného konopí dosáhne do roku 2028 57,4 miliardy dolarů, přičemž britský sektor léčebného konopí bude mít příležitost vytvořit 100 000 nových pracovních míst v době, kdy krize životních nákladů a prudce stoupají. inflace zasadila britské ekonomice těžké rány.  

Mamedica  – přední britská léčebná konopná klinika – je v popředí růstu tohoto odvětví a jen v roce 2023 počet pacientů vzrostl o 700 %. Podnik má nyní v průběhu příštích dvou let najmout 200 zaměstnanců, aby držel krok s poptávkou pacientů a předpokládaným růstem. S ohledem na úspěšnou legalizaci konopí v USA – díky níž vláda od té doby zaznamenala daňové příjmy ve výši 4,6 miliardy dolarů – Jon Robson, generální ředitel a zakladatel společnosti  Mamedica , diskutuje o ekonomických výhodách, které mohou plynout z proniknutí do rozvíjejícího se sektoru, jako je např. Britský průmysl lékařského konopí. 

Jon Robson k tomu říká: „Využitím obrovského potenciálu konopného průmyslu se Spojené království může etablovat jako lídr v regionu, přitahovat investice, pohánět místní ekonomiky a v konečném důsledku zvyšovat blahobyt naší populace. Rostoucí přijetí léčebného konopí jako životaschopná alternativní léčba představuje obrovskou příležitost pro ekonomický růst a vytváření pracovních míst. Jak se globální trh s konopím rozrůstá, přijetí tohoto nově se rozvíjejícího sektoru přinese vládě nejen značné daňové příjmy, ale také pracovní příležitosti.“ 

Zdanění produktů léčebného konopí a souvisejících služeb by mohlo podle Maple Tree Consultants a Mackrell Solicitors vytvořit vládní příjmy ve výši 360 milionů liber. To by ve výsledku mohlo poskytnout dodatečné výdaje na inovace a infrastrukturu na podporu klíčových priorit nastíněných vládou Spojeného království. 

Premiér Rishi Sunak již dříve oznámil plány na zefektivnění inovací, udržení globálního technologického konkurenta a posílení ekonomického růstu. Vedle krize životních nákladů a nebetyčných účtů za energii by britský sektor léčebného konopí mohl generovat tolik potřebnou kapitálovou injekci pro vládu na podporu domácností i podniků.  

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa