Newsweed.fr: Malta schvaluje 3 nové Cannabis Cluby a pořádá první školení v oblasti „harm reduction“

Newsweed.fr: Malta schvaluje 3 nové Cannabis Cluby a pořádá první školení v oblasti „harm reduction“

Maltský úřad pro odpovědné užívání konopí (CURA) vydal tři nové licence asociacím pro snižování škod v konopí (CHRA). S celkem pěti nyní schválenými Cannabis Clubs se Sprawt, Northern Lights a NEGE připojily ke KDD Society a Ta‘ Zelli s licencí na začátku listopadu.

Podle maltských pravidel, kterými se řídí Cannabis Clubs , mohou konopí pěstovat a distribuovat svým členům pouze sdružení uvedená na webových stránkách CURA. Členství je omezeno na obyvatele Malty starší 18 let; kopii občanského průkazu je třeba doložit spolku jako doklad o věku a adrese.

Školení RDR pro konopné kluby

CURA také oznámila první školení snižování rizik pro licencované CHRA a CHRA v průběhu. Školení, které se konalo 28. a 29. listopadu 2023, poskytlo účastníkům jasnou představu o postupech snižování škod a zásadní roli, kterou CHRA hrají při podpoře odpovědného užívání konopí.

Tom Decorte z univerzity v Gentu a Karen Mamo z CURA byli mezi řečníky, kteří se ponořili do historických a provozních aspektů přístupu ke snižování rizik a škod, jak uvádí LovinMalta . Řečníci zdůraznili složitý vztah mezi veřejným zdravím a regulací nelékařského užívání konopí a zdůraznili potřebu nástrojů a pozornosti přizpůsobených různým sociálním skupinám uživatelů konopí.

Na základě mezinárodních zkušeností v Belgii, Španělsku, Spojených státech a Uruguayi řečníci zdůraznili důležitost zachování „sociálního“ aspektu ACHR jako ochranného faktoru proti potenciálním rizikům spojeným s konzumací konopí.

Pan Leonid McKay, prezident CURA, hovořil o zásadní roli, kterou bude ACHR hrát v nadcházejících měsících jako aktivní činitelé pozitivní změny. Uvítal závazek konopných klubů podporovat přístupy ke snižování rizik a škod a podporovat CURA ve výzkumných protokolech založených na důkazech a vzdělávacích kampaních o odpovědném užívání konopí.

Dvoudenní program se také zabýval klíčovými provozními aspekty ACHR a významem sběru dat pro výzkumné účely, čímž připravil cestu pro informované rozhodování a budoucí pokrok v regulaci konopí na ostrově Malta.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa