Maltatoday.com: Za sdílení konopí hrozí stále starý zákon na Maltě stíháním, varuje reformní lobby ReLeaf

Maltatoday.com: Za sdílení konopí hrozí stále starý zákon na Maltě stíháním, varuje reformní lobby ReLeaf

ReLeaf vyzývá ke zrušení zákona, který usnadňuje zatýkání a stíhání občanů dodržujících zákony za sdílení konopí.

Maltská reformní lobby konopí ReLeaf naléhala na úřady, aby okamžitě podnikly kroky ke zrušení zastaralého zákona, který usnadňuje zatýkání a stíhání občanů dodržujících zákony za sdílení konopí.

„Současný právní rámec podporuje stigma a neúměrně penalizuje jednotlivce, kteří se podílejí na odpovědném nekomerčním sdílení nebo darování konopí,“ řekl prezident ReLeaf Andrew Bonello.

„Pro nápravu této nerovnováhy je nezbytná okamžitá reforma, která zajistí soulad právních opatření s kolektivními názory a zásadami spravedlnosti a spravedlnosti. Neschopnost řešit tento rozdíl vede k nesouladu mezi legislativními mandáty a komunitními hodnotami, což podkopává důvěryhodnost reforem zaměřených na podporu sociální spravedlnosti.

ReLeaf uvedl, že chce zrušení právních kroků ohledně sdílení a darování konopí mezi dospělými, kteří souhlasí, bez jakýchkoli peněžních transakcí, a uvedl, že by to bylo v souladu s étosem nedávných částečných dekriminalizačních dodatků.

Bonello řekl, že novela je klíčová pro ochranu komunit před neoprávněným pronásledováním. „Přetrvávání takových trestních zákonů je v rozporu s principy obhajovanými vládou. Zachování právních nástrojů, které usnadňují trestní stíhání, podkopává základní principy a cíle započatých reforem…

„Existuje naléhavá potřeba okamžité akce ze strany vlády k nápravě těchto neslučitelností v rámci právního rámce. Naléhavost spočívá ve sladění zákonů s progresivními a inkluzivními principy, které prosazuje občanská společnost, a s vlastním závazkem vlády ke spravedlnosti a spravedlnosti.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa