Cannabisbusinessafrica.com: 664 Cannabis a Hemp farmářů, kteří jsou v databázi zemědělství a rozvoje venkova KwaZulu-Natal (DARD), obdrželo povolení

Cannabisbusinessafrica.com: 664 Cannabis a Hemp farmářů, kteří jsou v databázi zemědělství a rozvoje venkova KwaZulu-Natal (DARD), obdrželo povolení

Skupina farmářů vyvrátila mýtus, že vládní iniciativy mají jen zřídka vliv na životy obyčejných, skutečných lidí.

Nedávno 664 Cannabis a Hemp farmářů, kteří jsou v databázi KwaZulu-Natal Agriculture and Rural Development (DARD), obdrželo povolení, která jim udělují povolení pěstovat, skladovat a přepravovat obsah s tetrahydrokanabinolem (THC) nejvýše 0,2 %.

THC je hlavní psychoaktivní složkou a jedním ze 113 kanabinoidů rozpoznávaných v konopí.

Ptáte se, co znamená předání povolení? Znamená to, že povolení předaná na provinční výstavě Cannabis Expo a konferenci, která se konala ve sportovním komplexu Okhahlamba v Bergville, umožní farmářům přístup k nejmodernějším technologiím prostřednictvím analytické laboratoře se sídlem v Cedara v okrese uMgungundlovu nedaleko Pietermaritzburgu.

Za účelem růstu místního sektoru pozvaly MEC provinčních ministerstev zemědělství a rozvoje venkova (DARD) a hospodářského rozvoje, cestovního ruchu a životního prostředí (EDTEA) kapitány průmyslu, včetně odborníků, akademiků, Amakhosi a místních pěstitelů na dvoudenní výstava a konference ke sdílení nápadů, které rozvinou sektor do jeho plného potenciálu.

Akce se konala pod tématem: „Jedna láska, jedno srdce“ a poskytla platformu pro místní Cannabis farmáře a další se zájmem o toto odvětví, aby se zapojili do podnikání a akademické sféry. 

Mezi projednávané otázky patřily regulace, registrace, výroba, zpracování agrotechniky a vývoz.

Místnímu podniku, který bude poskytovat služby příjemcům povolení, bylo také uděleno 300 000 R. Služby zahrnují zpracování, stavbu tunelů a poskytování laboratorního vybavení, balení, testování a hledání trhu pro farmáře.

Mistrovský plán

První občan provincie, premiér Nomusa Dube-Ncube, řekl, že výstava a konference se vryjí do myslí lidí jako výchozí bod „nové éry pro odvětví konopí v provincii“.

Dube-Ncube poznamenal, že prostřednictvím hlavního plánu KZN Cannabis Masterplan bylo dosaženo mnoha milníků.

„Prostřednictvím DARD jsme vyčlenili částku 47 milionů R na výzkum konopí. Vyčlenili jsme 10 milionů R na pomoc farmářům při produkci konopí a žádosti o povolení k užívání konopí. 

„Zprostředkovali jsme investiční závazek ve výši 120 milionů R a účastnili jsme se akce Cannabis and Hemp Phakisa Action Lab, abychom zajistili tolik potřebnou koherenci politik a zajistili užší spolupráci mezi vládními subjekty,“ vysvětlila.

Probíhají pilotní projekty zaměřené na komerční pěstitele a provincie podpořila několik investičních záměrů, které byly v procesu zavádění programů budování kapacit na úrovni okresů pod záštitou navrhované KZN Cannabis Association.

Sklizeň odměn

EDTEA MEC Siboniso Duma řekl, že výstava byla úspěšná a že práce EDTEA i DARD teprve začínají.

„Chceme, aby naši farmáři byli šampióny v sektoru konopí, a chceme, aby mohli mluvit sami za sebe. Dáváme jim úkol, aby se k nám přiblížili, protože to, co jsme společně začali, změní životy lidí,“ řekl Duma.

Mezitím DARD MEC Super Zuma řekl, že provincie vytrvale pracovala a nyní nastal čas odemknout prosperitu provincie prostřednictvím sektoru Cannabis a Hemp.

„Zajistili jsme hladký průběh pro naše držitele konopných povolenek a pokryli jsme všechny jejich náklady. Vyhráváme boj za zmírnění chudoby a nezaměstnanosti a jsme nesmírně hrdí na pokračující spolupráci, která pokračuje v zákulisí, a musím říci, že veškeré naše společné úsilí přineslo ovoce,“ řekl Zuma.

Příjemce povolení z okresu Umzinyathi, Sphelele Shezi, uvedla, že to byl začátek velkých věcí pro její malý obchod s vlasovými produkty, přičemž poznamenala, že úspěch produktů závisí na oleji z konopných semen.

„V červenci jsem požádal o povolení, protože chci začít extrahovat olej, který použijeme v našem laku na vlasy. Vyrábíme také bambucké máslo, které bude brzy louhováno konopím. 

„Toto povolení umožní mému podnikání růst a mám vizi vlastnit výrobní závod, který otevře pracovní příležitosti,“ řekl Shezi.

Majitel Old Grey Distillery – která vyrábí konopné nápoje v Johannesburgu – Derek Collard, řekl, že jeho podnikání bylo na výstavě velmi dobře vidět.

„Výstava byla skvělá. Začali jsme podnikat, když se konopí stalo legální, a začali jsme experimentovat s různými příchutěmi ginu infuzovaného konopím. Našli jsme neuvěřitelné kontakty, které budeme dodávat. Existují obchodní příležitosti a také místní pěstitelé, se kterými bychom mohli potenciálně spolupracovat,“ řekl Collard.

Nonhlanhla Qhoboshiyane, farmářka Cannabis a Hemp z Durbanu, která se s rostlinami seznámila poté, co onemocněla, řekla, že je vděčná za příležitost být součástí informativního veletrhu.

„Můj zájem začal v roce 2016, kdy nám s manželem diagnostikovali rakovinu. Použili jsme konopný olej a udělali jsme si čaj z konopných listů, který by pomohl od bolesti. 

„Tyto rostliny jsou od Pána, byly vytvořeny, aby přinesly ekonomické oživení v Jižní Africe, nemělo by se s nimi vázat žádné stigma. Venkovská ekonomika poroste díky konopí a konopí,“ řekla. 

Investice  

V projevu o stavu národa (SONA) z roku 2023 prezident Cyril Ramaphosa zopakoval závazek vlády přijatý v roce 2022 uvolnit investice do odvětví konopí.

Během shromáždění Phakisa Action Lab, které se konalo v červnu 2023, prezident uvedl, že sektor konopí je jedním ze 14 prioritních sektorů, které byly definovány ve vládní investiční strategii pro zemi jako sektory s významným potenciálem pro zajištění investic, vytváření pracovních míst a podporu udržitelného venkovského živobytí. , jako uznání lidských práv.

„Jsem si jistý, že závazek spolupráce, který je charakteristický pro naši společnost, najde své vyjádření v konopí a Phakisa, což povede k okamžité krátkodobé regulační reformě, přijetí souboru základních zásad politiky k dosažení dlouhodobější legislativní reformy a podrobný plán k dosažení inkluzivního růstu a investic,“ řekl tehdy prezident.

Účastníci Action Lab se společně shodli na regulačních reformách nutných k lepšímu umožnění rozvoje odvětví konopí. 

Reformy odemknou potenciál konopí v africké tradiční medicíně; farmaceutické a doplňkové léky; a mnoho průmyslových aplikací.
 
Regulační reformy se dohodly, že budou zahrnovat revizi harmonogramů k zákonu o léčivech, aby se dále umožnilo pěstování konopí pro jiné než lékařské účely, včetně průmyslových. 

Phakisa Action Lab se dále rozhodla prozkoumat mechanismy pro urychlené odstranění konopí ze zákona o drogách.

Půjde o historický úspěch, díky kterému bude pěstování neléčebného konopí legální za podmínek zákona o zušlechťování rostlin, který spadá pod DALRRD.

Rozvoj konopného a konopného průmyslu zatím od roku 2022 zaznamenal vydání 83 licencí na konopí, čtyři výrobní licence a 30 výzkumných povolení Jihoafrickým úřadem pro regulaci zdravotních produktů (SAHPRA).

Ministerstvo zemědělství, pozemkové reformy a rozvoje venkova také vydalo 371 konopných povolení, což umožnilo významné investice, vytváření pracovních míst, aplikaci technologií, rozvoj duševního vlastnictví a export na vysoce konkurenční globální trhy.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa