Newsweed.fr: Italský projekt referenda za legalizaci konopí nasbíral za týden 20 000 podpisů

Newsweed.fr: Italský projekt referenda za legalizaci konopí nasbíral za týden 20 000 podpisů

Téměř dva roky po neúspěchu referenda o legalizaci konopí a reformě psychedelik se italští aktivisté shromažďují za novou, cílenější iniciativou.

Cílem navrhované právní úpravy s názvem „Dekriminalizace pěstování konopí pro osobní potřebu a souvisejících forem“ je povolit domácí pěstování až čtyř rostlin konopí, vytvořit konopné společenské kluby a odstranit sankce pro spotřebitele. Jak kampaň nabírá na síle, příznivci jsou optimističtí, že může vrátit toto téma zpět do popředí italského legislativního programu.

Hybnost je dána

V roce 2022 referendum o legalizaci konopí zamítl Ústavní soud. Aktivisté jako Marco Perduca, bývalý italský senátor, se nenechali odradit, ale spojili se, aby podnikli cílenější akce. Pan Perduca podtrhl odhodlání hnutí prohlášením: „Parlament nás bude nucen vyslechnout, ale až nasbíráme 50 000 podpisů.“

Tato nová iniciativa, která byla zahájena na začátku tohoto měsíce, již získala významnou podporu, během prvního týdne sesbíralo více než 20 000 certifikovaných podpisů.

Antonella Soldo, koordinátorka Associazione Meglio Legale , jedné z hlavních italských prokonopných nátlakových skupin, byla nadšená rychlostí reakce.

Poznamenala širokou podporu, kterou iniciativa získala, a uvedla: „Náš návrh získal značnou podporu širokého spektra jednotlivců a komunit, kteří vyjadřují naléhavou potřebu změny.“ Paní Soldo je přesvědčena, že iniciativa založená na vědeckých důkazech a inspirovaná modely, jako je Německo , bude u veřejnosti rezonovat.

Hlavní ustanovení návrhu zákona

Osmistránkový zákon o legalizaci se zaměřuje na dekriminalizaci pěstování konopí pro vlastní potřebu. Mezi hlavní ustanovení patří oprávnění k pěstování až čtyř rostlin konopí pro osobní potřebu a vytváření konopných společenských klubů. Tyto kluby by byly oprávněny pěstovat konopí a distribuovat je výhradně svým členům. Cílem návrhu zákona je navíc povolit držení maximálně 30 gramů konopí a zároveň odstranit administrativní sankce, jako je odebrání řidičského průkazu a pasu.

Kampaň trvá na tom, že řízení pod vlivem bude i nadále trestné, což posílí zodpovědné užívání konopí. Návrh zákona čerpá ze vzorů z jiných evropských zemí, zejména Německa, kde se podobná legislativa dostala pod kontrolu institucí EU .

Antonella Soldo objasnila, že „toto se může zdát jako nesplnitelný sen, ale brzy se to vše v Německu stane skutečností. To je důvod, proč jsme se rozhodli zahájit populární iniciativní návrh zákona o legalizaci domácího pěstování konopí již nyní! »

Autoři návrhu se domnívají, že spojení s ostatními evropskými zeměmi dodává jejich věci důvěryhodnost a poskytuje plán pro účinnou reformu konopí.

Kampaň nyní musí do šesti měsíců nasbírat požadovaných 50 000 podpisů, aby přinutila Parlament se tímto problémem zabývat. Během prvního týdne bylo nasbíráno více než 20 000 podpisů, laťka není příliš vysoko!

Autor: Aurélien BERNARD


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa