Newsweed.fr: Ve státech USA, kde je konopí nelegální, se konzumuje více syntetických kanabinoidů

Newsweed.fr: Ve státech USA, kde je konopí nelegální, se konzumuje více syntetických kanabinoidů

V návaznosti na Farm Bill z roku 2018 legalizující konopí a jeho deriváty ve Spojených státech zaznamenal trh s kanabinoidy získanými z konopí nebývalý růst. Zejména delta-8 THC, méně účinná, ale stále psychotropní sloučenina, výrazně vzrostla na popularitě a poskytuje alternativu pro uživatele, kteří hledají legální high.

Tento vývoj, zvláště patrný ve státech, které nepřijaly komplexní reformní opatření týkající se konopí, byl nedávno předmětem studie zveřejněné Americkou lékařskou asociací (AMA). Zdůrazňuje dopad prohibice konopí na nárůst spotřeby syntetických kanabinoidů.

Statistika a konopí

Studie podporovaná AMA, vedená University of Michigan, University at Buffalo a Legacy Research Institute , zkoumala trendy v méně známých kanabinoidech, jako je delta-8 THC, CBG a CBN, a zároveň bilancovala spotřebu CBD. Studie, která byla provedena mezi 1 169 dospělými v červnu 2023, se zabývala používáním a znalostmi těchto kanabinoidů za poslední rok.

Podle studie 26,3 % účastníků uvedlo, že v minulém roce užívalo konopí, a 71,7 % zná CBD. Delta-8 THC, CBG a CBN znalo 41,2 %, 18,4 % a 16,8 % účastníků. Data odhalila 50% nárůst spotřeby CBD za poslední čtyři roky, přičemž jeho dostupnost usnadnila Farm Bill z roku 2018 .

THC Delta-8 se ukázal jako významný hráč, přičemž 11,9 % účastníků uvedlo, že jej v minulém roce použilo. Studie také zjistila, že 25,2 % účastníků uvedlo, že v minulém roce užívalo nový kanabinoid. Je zajímavé, že pobyt ve státech USA se zákony o konopí negativně koreluje se spotřebou delta-8 THC, což naznačuje, že legální přístup k produktům THC z konopí může spotřebitele odradit od zkoumání syntetických alternativ odvozených z konopí.

Vliv prohibice konopí na delta-8 THC

Studie předpokládá, že prohibice konopí neúmyslně podporuje popularitu delta-8-THC , kanabinoidu, který se přirozeně vyskytuje ve stopových množstvích, a proto je syntetizován v laboratoři z CBD. Autoři poukazují na to, že prevalence užívání delta-8-THC je vyšší ve státech bez zákonů o konopí pro lékařské účely nebo pro dospělé, což naznačuje, že právní omezení neúmyslně tlačí spotřebitele k tomuto syntetickému kanabinoidu. Lidé žijící ve státech bez zákonů o rekreačním konopí měli více než dvakrát vyšší pravděpodobnost, že užili delta-8 THC v posledním roce.

Autoři studie zdůrazňují důležitost těchto zjištění prohlášením: „Vyšší spotřeba delta-8 THC ve státech bez lékařských předpisů nebo zákonů o užívání konopí pro dospělé naznačuje, že prohibice konopí může neúmyslně podporovat ‚užívání delta-8 THC‘.

Toto pozorování vyvolává obavy z nezamýšlených důsledků prohibice konopí, zejména v mladších věkových skupinách, kde užívání konopí v minulém roce převládalo.

Studie uznává nedostatek kontrolovaných studií neocannabinoidů na lidech , ale poukazuje na to, že údaje z průzkumu naznačují, že tyto produkty se běžně používají k léčbě spánku nebo bolesti jako náhrada jiných léčiv. Ve světle těchto zjištění autoři obhajují pokračující snahy o dohled nad veřejným zdravím o kontrole nových kanabinoidů kvůli nedostatku průmyslových standardů a potenciálně podobným účinkům delta-8 THC a jeho ekvivalentů odvozených od derivátů konopí versus delta-9 THC.

K problému se vyjádřil i Drug Enforcement Administration (DEA), který upřesnil, že syntetické kanabinoidy jsou zakázány Nedávné odhalení z roku 2023 potvrdilo, že delta-8 THC syntetizované z legálního CBD je považováno za kontrolovanou látku zakázanou DEA. Tento problém by měl být řešen přímo v další verzi Farm Bill , původně plánované na tento rok, ale nyní odloženo až na rok 2024.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa