Evropské akcie konopí v roce 2023, MGC’s ArtemiC schváleno v Saúdské Arábii a akcie Panaxia raketově rostou

Evropské akcie konopí v roce 2023, MGC’s ArtemiC schváleno v Saúdské Arábii a akcie Panaxia raketově rostou

Rok 2023 byl možná dosud nejtěžším finančním rokem pro vznikající evropský sektor konopí. Dvě evropské války, pokračující krize v energetice a životních nákladech a pokračující špatný sentiment vůči investicím do konopí způsobily, že pro většinu firem bylo neuvěřitelně těžké najít přístup k financování.

Vzhledem k tomu, že ceny akcií v průběhu celého roku až na několik významných výjimek celkově klesaly, rok 2023 byl pro mnohé svědkem opětovného zaměření na finanční řízení, kdy investoři stále více upřednostňovali společnosti, které jsou schopny dosáhnout zisku.

Pokračující pokles cen akcií byl svědkem toho, že se společnosti jako MGC Pharmaceuticals, Hellenic Dynamics , Akanda a IM Cannabis (koncem minulého roku) obrátily ke konsolidaci cen akcií, aby zvýšily svou hodnotu.

Také došlo k tomu, že dva zbývající evropské ETF zaměřené na konopí, fond HanETF Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CBDX) a The Rize Medical Cannabis and Life Sciences UCITS ETF (FLWR) , byly buď složeny do jiných fondů, nebo byly úplně vyřazeny, protože se staly „již životaschopnými“.

Nedostatek smysluplného regulačního pokroku v oblastech, jako je CBD, měl letos dopad i na společnosti, v poslední době Yooma Wellness podala návrh na bankrot a její CBD rival Love Hemp se zhroutil začátkem tohoto roku.

Tato konsolidace se však široce očekávala po zelené horečce roku 2021. Řada investorů a zúčastněných stran informovala společnost Business of Cannabis , že to nejenže představuje řadu atraktivních cenových návrhů fúzí a akvizic, ale díky zakotvení ocenění je investice mnohem snazší. institucionální hráči.

Vzhledem k tomu, že na některých z největších evropských trhů dochází v průběhu roku také k velkému pozitivnímu regulačnímu pokroku, mnozí hledí do roku 2024 s optimismem.

MGC Pharmaceuticals

Začátkem tohoto týdne společnost MGC Pharmaceuticals oznámila, že její patentovaná léčba COVID-19 ArtemiC byla schválena pro použití v Království Saúdské Arábie.

Na základě klinických studií fáze II a evropských studií o účinnosti produktu schválil Saúdský úřad pro potraviny a léčiva (FDA) produkt jako „volně prodejný“ doplněk stravy.

Zatímco generální ředitel společnosti Roby Zomer řekl, že „bylo potěšeno, že obdržel souhlas saúdského úřadu FDA“, zatím nemá v regionu připraveny žádné obchodní dohody.

„Doufáme, že se to zhmotní do komerčních objednávek pro MGC, protože úzce spolupracujeme s Capital Blossom Ltd, kteří jsou specialisty na toto území,“ dodal.

V červenci společnost MGC Pharmaceuticals oznámila, že obdržela druhou objednávku na svůj proprietární produkt ArtemiC od společnosti AMC Pharma, opět v celkové výši 1 milion dolarů za 100 000 jednotek.

Hellenic Dynamics

Společnost Hellenic Dynamics Plc nedávno podepsala pětileté memorandum o porozumění (MOU) s University of Patras v Řecku.

Spolupráce má připravit cestu pro společné vědeckovýzkumné projekty mezi společností Hellenic a The Laboratory of Molecular Pharmacology, katedrou farmacie na univerzitě.

Podle podmínek memoranda o porozumění se společné úsilí zaměří na molekuly na bázi konopí, s konečným cílem provádění klinických studií. Záměrem je pěstovat rostliny konopí speciálně upravené pro použití velkými farmaceutickými společnostmi.

Davinder Rai, generální ředitel společnosti Hellenic Dynamics, uvedl: „Laboratoř molekulární farmakologie na univerzitě v Patrasu je dobře známá svým pokročilým výzkumem rakoviny a léčebného konopí.

„Záměrem je, aby partnerství s The University of Patras umožnilo společnosti Hellenic Dynamics zaregistrovat se k ochraně duševního vlastnictví u konkrétních kmenů léčebného konopí, se kterými si její partneři mohou přát provádět klinické studie. Jakoukoli úspěšnou velkoobchodní produkci molekul bude zajišťovat společnost.“

Panaxia Labs Israel

Panaxia Labs tento týden zaznamenala obrovský nárůst ceny svých akcií poté, co informovala investory o nadcházející fúzi se skupinou Barak Group.

Společnost uvedla, že v rámci přípravy na integraci aktivit Barak Group „aktivně snižuje výdaje spojené s provozem léčebného konopí“.

Společnost navíc hlásí prodloužení konečného data fúze pro dokončení transakce, včetně všech jejích podmínek a součástí, je stanoveno na 30. dubna 2024. Zbývající podmínky smlouvy o fúzi zůstanou nezměněny.

Společnost dále oznámila ukončení nájemní smlouvy na svou nemovitost v Lodu, kde se nachází její výrobní zařízení pro léčebné konopí, které se nyní očekává v nadcházejícím týdnu.

Podle navrhované dohody by Panaxia prodala své operace současnému ovládajícímu akcionáři a uzavřela by dohodu o zavedení operací skupiny Barak Group s ohledem na přidělení 60 % akcií Panaxie.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa