Merryjade.com: Jaký je rozdíl mezi Spliffem, Bluntem a Jointem?

Merryjade.com: Jaký je rozdíl mezi Spliffem, Bluntem a Jointem?

Většina lidí ví, co je joint, ale někdy může dojít k nejasnostem ohledně slova spliff. Tento článek vám pomůže objasnit rozdíly.

Spliffs, joint a blunts jsou podobné způsoby konzumace konopí, ale jsou vyrobeny pomocí různých metod a materiálů.

Spiff je konopná cigareta, která je složena ze směsi tabáku a marihuany. Je populární v Evropě a dalších částech světa. Joint však obsahuje pouze marihuanu bez přídavků a jsou jedním z nejběžnějších způsobů konzumace marihuany v USA. Blunt ta samá marihuanová cigareta nicméně k zabalení se nepoužívá standartní papírek, ale tabákový list či papírek vyrobený z tabáku.

Níže se dozvíte více o rozdílech, odkud pochází název spliff, o výhodách a nevýhodách.

Co je to spliff?

Jak bylo uvedeno výše, spliffs jsou srolované cigarety, které obsahují směs tabáku a marihuany. Někdy to však může také odkazovat na cigaretu, která je vyrobena z jiných druhů bylin nebo látek. Termín je nejčastěji spojován s konopnou kulturou, zejména v Karibiku a Evropě. Směs tabáku a trávy se může pohybovat kdekoli od 50/50, 80/20 nebo jakéhokoli poměru, který uživatel preferuje.

Spliff. Klasický papírek, marihuana a tabák

Proč se tomu říká spliff?

Původ slova „spliff“ je nejvíce spojen s Jamajkou a rastafariánskou kulturou, která se tam rozvinula na počátku 20. století. Předpokládá se, že jde o kombinaci slov „split“ (odkazující na rozdělení mezi tabák a marihuanu ve směsi) a „whiff“ (odkazující na vůni kouře). Je však možné, že podobné výrazy pro směs konopí a tabáku mohly nezávisle existovat v jiných kulturách nebo oblastech.

Je známo, že slovo „spliff“ se v 50. letech 20. století používalo v jiných částech Karibiku a je pravděpodobné, že se odtud rozšířil do dalších zemí. Není však jasné, zda toto slovo bylo nezávisle vytvořeno na jiných místech, nebo zda bylo vypůjčeno z jamajského použití. Běžně se také používá v některých částech Evropy, zejména ve Spojeném království, a mohlo být ovlivněno holandským slovem „spliffen“, což znamená potahovat z cigarety.

Klasický Joint. Papírek pouze s marihuanou.

Jaké jsou výhody kouření spliffů?

Kouření spliffů může mít na člověka různé účinky. Někteří lidé mohou zjistit, že jim kouření pomáhá uvolnit se a snížit stres, zatímco jiní mohou zjistit, že zvyšuje jejich kreativitu nebo jim pomáhá mít příjemnější sociální zkušenost.

Jednou z potenciálních výhod kouření spliffu je, že tabák může fungovat jako filtr, který může pomoci snížit tvrdost kouře a usnadnit jeho vdechování. To může učinit kouření spliff pohodlnější pro některé lidi.

Další potenciální výhodou kouření spliffu je, že může pomoci snížit množství konopí potřebné k dosažení požadovaných účinků. To může být užitečné pro ty, kteří se snaží ušetřit své zásoby konopí nebo chtějí omezit jeho příjem.

Blunt. Tabákový papírek, tabákový list či vyprázdněný doutník s marihuanou.

Navíc někteří lidé mohou preferovat chuť spliffu před samotným kouřením konopí.

Je účinnější Spliff nebo Joint?

Spliff může mít jiný vliv na míru intoxikace člověka než samotné kouření marihuany. Někteří lidé mají radši spliff s tabákem a jiní zase milují čistý účinek marihuany bez příměsí. Účinky kouření spliffů mohou být ovlivněny také faktory, jako je poměr marihuany a tabáku použitého při spiffu, způsob přípravy a individuální tolerance vůči látkám.

Klíčovým rozdílem je typ použitého rolovacího papíru nebo obalu a náplně. Spliff je směs tabáku a konopí, zatímco jointy jsou rolovací papír pouze s konopím a blunt je tabákový list nebo doutník vyprázdněný a znovu naplněný marihuanou.


Get HIGH!

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa