Cannabisbenchmarks.com: Zpráva o spotových cenách Cannabisu v USA 2023

Cannabisbenchmarks.com: Zpráva o spotových cenách Cannabisu v USA 2023

Velkoobchodní cena květin v USA Spot klesala již třetí týden v řadě a klesla na 1 049 USD za libru. Pokles celkové ceny květin byl způsoben klesajícími sazbami pro pokojové květiny spolu s vyšším podílem hlášených venkovních produktů s nižší cenou.

Zatímco větší objemy květin vypěstovaných na slunci pomáhají snižovat celostátní objemově váženou průměrnou cenu, velkoobchodní ceny venkovních květin na národní a státní úrovni zůstaly po letošní sklizni velmi pevné. Ve skutečnosti, na národní úrovni, měsíční průměrné ceny venkovních květin od září vzrostly. Průměrná cena venkovních květin za prosinec od začátku měsíce vzrostla o 5,1 % oproti září.

Na státní úrovni se spotová velkoobchodní cena venkovních květin v Kalifornii tento týden snížila pouze o 2,5 % oproti úvodnímu týdnu v říjnu. Cena venkovních květin v Coloradu tento týden klesla pouze o 0,7 % ve stejném období. Mezitím cena venkovních květin v Oregonu vzrostla od prvního týdne října do tohoto týdne o 17 %, zatímco cena ve Washingtonu vzrostla o 23,3 %. Ceny venkovních květin na čtyřech hlavních západních trzích se také sbližují; tento týden se pohybovaly mezi minimem 427 USD a maximem 476 USD za libru.

Dalším zajímavým postřehem z údajů o cenách z tohoto týdne je širší konvergence velkoobchodních cen květin ve státech na západ od řeky Mississippi: konkrétně v Arizoně, Kalifornii, Coloradu, Oklahomě, Oregonu a Washingtonu. Tento týden byly nízké a vysoké okamžité velkoobchodní ceny v těchto státech odděleny pouze 217 dolary.

Již dříve jsme se vyjádřili k regionální cenové konvergenci v sousedních státech, ale pozoruhodné je relativně těsné sladění cen v rámci velké geografické oblasti – od Tichého oceánu po Oklahomu na dolním Středozápadě/východním jihozápadě. Všechny diskutované státy mají poměrně otevřená licenční schémata a hojnou produkci na slunci.

Mezi odlehlé hodnoty v regionu patří Nové Mexiko a Nevada. První jmenovaný je stále relativně mladým trhem ve státě s nízkým počtem obyvatel, zatímco trh v Nevadě má omezené licencování a pouštní klima nehostinné pro venkovní produkci. Mimochodem, pouze 83 dolarů odděluje spotové velkoobchodní ceny květin v těchto dvou státech tento týden.

Nakonec, jak se bude legalizace dále šířit, velkoobchodní ceny se normalizují na trzích s podobnou regulační strukturou, výrobními náklady a úrovní poptávky. V současné konvergenci pravděpodobně hraje roli i fakt, že mezistátní obchod již probíhá – i když nelegálně.

Implied Forward z ledna 2024 beze změny na 1 045 USD za libru.

Implied Forward z ledna 2024 s 1 045 dolary za libru představuje slevu 0,4 % ve srovnání se současnou americkou spotovou cenou 1 049 $ za libru.



Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa