Legální konopí v NY vydělává z prodeje v prvním roce 150 milionů dolarů

Legální konopí v NY vydělává z prodeje v prvním roce 150 milionů dolarů

Legální trh s konopím v New Yorku překonal během prvního roku tržeb 150 milionů dolarů, uvádí Office of Cannabis Management (OCM) . Úspěšné spuštění trhu následuje po schválení pouze 40 maloobchodních výdejen od více než 6 900 žadatelů, což naznačuje přísný proces prověřování, uvedl Gothamist.

Právní sektor státu však stále čelí významným výzvám. Pro srovnání, legální trh pro dospělé v sousedním New Jersey , který začal na jaře 2022, překonal New York a za prvních devět měsíců vykázal tržby 328 milionů USD a daňové příjmy 20 milionů USD.

Boj proti nelegální konkurenci a licenčním překážkám

V cestě k tomu, aby newyorský trh dosáhl svého plného potenciálu, stojí velká překážka, a to konkurence tisíců nelegálních kuřáckých obchodů, které předcházely legalizaci a nadále fungují. Stát proti těmto nelicencovaným podnikům aktivně zasahoval a zabavil tisíce liber nedovolené produkty a udělování četných pokut.

Licenční proces v New Yorku také zažil neúspěchy. Zpočátku byly licence udělovány především místním pěstitelům konopí a jednotlivcům, kteří byli v minulosti odsouzeni k marihuaně, záměrně s vyloučením větších korporací a podzemních prodejců. Tento přístup čelil právním problémům, což vedlo k dočasnému zastavení rozšiřování licencí.

Slibný růst trhu a oblíbené spotřebitele

Navzdory těmto překážkám vykazuje newyorský legální trh s konopím slibný růst. 40 licencovaných výdejen prodalo více než 3,5 milionu jednotek konopných produktů . Samotný fiskální rok 2023 zaznamenal tržby ve výši 16,3 milionu USD, přičemž aktuální fiskální rok již tuto hodnotu překonal.

Pohled do budoucna: expanze a růst

„New York Cannabis má dynamiku mířící do roku 2024 a my budeme pokračovat v práci na tom, aby tento trh rostl,“ řekl Chris Alexander , výkonný ředitel OCM , v nedávné tiskové zprávě.

Tento sentiment potvrzuje John Kagia , ředitel pro politiku v OCM, který odhalil plány na vydání „stovek dalších maloobchodních licencí pro dospělé“, což signalizuje významnou expanzi a potenciál pro další růst v tomto odvětví.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa