Cannabisbusinesstimes.com: 5 snah o reformu politiky konopí, které je v roce 2024 třeba sledovat

Cannabisbusinesstimes.com: 5 snah o reformu politiky konopí, které je v roce 2024 třeba sledovat

Pro Cannabis průmysl to byl další hektický rok, od doporučení amerického ministerstva zdravotnictví a sociálních služeb (HHS) , aby byl Cannabis přeplánován  s ohledem na vývoj reformy bankovnictví s konopím, až po voliče v Ohiu, kteří v listopadových volbách schválili opatření pro legalizaci užívání dospělými.

S tolika potenciálními změnami politiky na obzoru, kterým z nich by měli manažeři firem věnovat největší pozornost?

Zde Jonathan Robbins, předseda Akermanovy konopné praxe, nastiňuje legislativu a potenciální změny politik, které je třeba v roce 2024 sledovat.

1. Zákon o bezpečnějším bankovnictví

Zákon o bezpečném a spravedlivém prosazování (SAFE) Banking Act – jehož cílem je poskytnout bezpečný přístav pro banky, družstevní záložny a další finanční instituce a zpracovatele plateb, kteří poskytují služby podnikům s konopím se státní licencí a od roku 2019 prošel Sněmovnou reprezentantů USA sedmkrát – se letos změnil, když zákonodárci v září odhalili revidovanou verzi legislativy, ještě před plánovaným přirážkou výboru.

Bankovní výbor Senátu schválil pozměněný návrh zákona – nazvaný Secure and Fair Enforcement Regulation (SAFER) Banking Act z roku 2023 ( S. 2860 ) – během slyšení o přirážkách 27. září. I když se teprve uvidí, kdy a zda bude legislativa zvážena na půdě Senátu vůdce senátní většiny Chuck Schumer, DN.Y., slíbil, že vyvolá hlasování o zákonu SAFER Banking Act „co nejrychleji“.

I když se v tomto odvětví v posledních několika letech o legislativní reformě bankovnictví mluvilo, Robbins předpovídá, že Kongres bude mít příští rok naléhavější problémy, kterými se bude muset zabývat, čímž opět odsune SAFER Banking do pozadí.

„Necítím se optimisticky, že se v roce 2024 konečně dočkáme schválení zákona SAFER Banking Act,“ říká. „Nemyslím si, že letos skončíme tak, že to projde, i když bych byl pravděpodobně optimističtější a nadějnější než kdy jindy, kdybyste se mě na to zeptali už v září.“

Co by mohlo pomoci šancím legislativy, říká Robbins, je, kdyby zákonodárci upravili zákon tak, aby obsahoval jazyk, který by podnikům s konopím umožnil přístup na americké veřejné burzy.

„Jsem opravdu unavený z toho, když vidím americké společnosti, které se dotýkají rostlin, které chtějí provést veřejnou nabídku, aby tak učinily na kanadské burze,“ říká. „A vím, že američtí regulátoři by to rádi udělali, ale bojí se to udělat.“ Měl jsem tyto rozhovory, a tak bych rád viděl v tomto ohledu nějakou politickou reformu. A i když to není nutně součástí zákona SAFER, doufal bych, že schválení tohoto zákona, pokud k němu někdy dojde, by otevřelo dveře americkým burzám, které budou v tomto odvětví trochu vstřícnější.“

2. Přeplánování

Část důvodu, proč se Robbins domnívá, že zákon o bankovnictví SAFER se v roce 2024 opět zastaví, souvisí se srpnovým doporučením HHS, aby bylo konopí reklasifikováno podle zákona o kontrolovaných látkách (CSA). HHS stále nepotvrdilo veřejně podrobnosti svého doporučení, ale Bloomberg , který tuto zprávu poprvé přinesl, uvedl, že si prohlédli nezreagovaný dopis zaslaný Úřadu pro kontrolu drog (DEA), který naznačoval, že představitelé HHS navrhli přesun do seznamu III. DEA se nyní musí rozhodnout, zda toto doporučení přijme nebo odmítne.

„Myslím, že je pravděpodobně pravděpodobnější, že těsně před volbami zaznamenáme určitý pohyb v otázce přeřazení konopí z látky kontrolované podle seznamu I na látku podle seznamu III,“ říká. „V průmyslu je rozruch, pojďme se s tím vypořádat, a pak se finanční problémy tak nějak zařadí.“

Robbins by upřednostnil, aby bylo konopí zrušeno spíše než přeplánováno; říká, že změna plánu by mohla být rozsudkem smrti pro malé podniky, pokud budou muset projít klinickými testy prostřednictvím amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) a další regulační kontrolou, která je spojena s výrobou a prodejem látky kontrolované podle seznamu III.

„Lidé mají mnoho dohadů a spekulací, jaké praktické dopady bude mít na průmysl [z hlediska] přeplánování,“ říká Robbins. „Zdá se mi, že [Schedule II] je opravdu mimo stůl, a nyní, na základě doporučení HSS, aby byl přesunuta do Schedule III, by to byl nejpravděpodobnější kandidát, což je skvělé a v oboru tleskáno [protože to odstraní 280E]. Ale co to bude znamenat, když jste malý kultivátor v Oregonu nebo maloobchodník v Kalifornii?

Rok 2024 je volebním rokem a Robbins očekává, že před listopadovými volebními místnostmi dojde k určitému posunu ohledně změny termínu.

„Prezident Biden bude chtít mít nějakou pecku, aby se mohl v listopadu houpat před voliči, takže si myslím, že pravděpodobně bude tlačit na DEA, aby před volbami zvážila a přeřadila konopí do seznamu III podle CSA. “ on říká.

3. Zákony o federální legalizaci

Zatímco federální úředníci vyhodnocují, jak je konopí naplánováno podle CSA, Kongres musí zvážit několik zákonů o legalizaci konopí.

Zástupce Jerry Nadler, DN.Y., v září znovu zavedl zákon o příležitostech, reinvesticích a vymazání marihuany (MORE) ( HR 5601 ). Legislativa by zrušila plán a dekriminalizovala konopí na federální úrovni, stejně jako by zajistila vymazání určitých trestných činů souvisejících s konopím a vytvořila by příležitosti k reinvestici pro ty, na které má zákaz nepříznivý dopad. Předchozí verze zákona MORE prošly Sněmovnou reprezentantů USA dvakrát.

Rep. Nancy Mace, RS.C., podala minulý měsíc zákon o reformě států z roku 2023 ( HR 6028 ), který vychází ze zákona o reformě států, který kongresmanka podala v listopadu 2021 spolu se čtyřmi republikánskými spolusponzory. Nejnovější verze zákona si klade za cíl „změnit zákon o kontrolovaných látkách týkající se marihuany a pro jiné účely“, jak již dříve uvedl Cannabis Business Times .

Začátkem prosince vstoupil ve Washingtonu do ringu další federální návrh zákona o konopí, když poslanec Dave Joyce, R-Ohio, znovu zavedl nejnovější verzi zákona o posílení desátého dodatku prostřednictvím pověření států (STATES) . Cílem tohoto zákona je zajistit, aby každý americký stát měl právo určit nejlepší přístup k legalizaci konopí v rámci svých hranic.

Celkově Robbins pochybuje, že jakékoli z těchto snah o reformu federální politiky učiní v příštím roce velký pokrok, protože se zákonodárci zaměří na naléhavější problémy, jak domácí, tak zahraniční.

„Ve volebním roce je tolik problémů, na které se lidé zaměří,“ říká. „Bohužel reforma konopí nebo dokonce reforma týkající se psychedelických látek nebude prioritou, ale můžeme chodit a žvýkat žvýkačku zároveň, takže určitě není důvod, proč by se to nemohlo také řešit.“

4. Volební opatření pro dospělé na Floridě

Na státní úrovni Robbins říká, že rok 2023 byl dobrým rokem pro legalizaci užívání pro dospělé, přičemž Delaware, Minnesota a Ohio se připojily k řadám 21 států pro dospělé, které byly před nimi. Rok 2024 bude pro tyto státy velkým rokem, protože zavedou komerční prodej pro dospělé, a Robbins také očekává, že další státy budou legalizovat, včetně Pensylvánie, Jižní Dakoty, Havaje a možná především Floridy.

„Většinou se dívám na Floridu, protože jsem rezidentem Floridy a právníkem na Floridě a hodně jsme se zapojili do úsilí udělat z Floridy stát pro dospělé,“ říká. „Bohužel, to je něco, co floridský zákonodárný sbor nejenže pomalu postupuje dál, ale velmi aktivně se snaží zakázat jakékoli kroky směrem k užívání pro dospělé ve státě Florida.“ Nicméně mám dobrý pocit, že se to stane.“

Smart and Safe Florida sponzorovala legalizační opatření pro dospělé, které skupina doufá, že se jí podaří dosáhnout na hlasování v listopadu 2024. Návrh čelil kritice floridského generálního prokurátora Ashleyho Moodyho a nyní čeká na rozhodnutí nejvyššího soudu státu o tom, zda je vhodné zúčastnit se příštího hlasování.

V roce 2021 floridský nejvyšší soud zastavil dvojici pokusů o legalizaci, aby se objevily na hlasovacích lístcích státu v roce 2022, a rozhodl, že tento jazyk byl pro voliče zavádějící.

„Tvrdě odstoupili a náš guvernér, [Ron] DeSantis, se poměrně veřejně vyjádřil o svém odporu k legalizaci užívání pro dospělé na Floridě, ale sponzoři návrhu zákona do toho vložili spoustu času, úsilí a peněz. a strávili spoustu času vytvářením jazyka v navrhované legislativě,“ říká Robbins. „Podle mého osobního názoru si myslím, že jazyk není vůbec zavádějící a nemyslím si, že by porušoval pravidlo jednoho předmětu. A v listopadu jsme stáli před Nejvyšším soudem Floridy a já doufám a optimisticky věřím, že Nejvyšší soud s námi bude v této věci souhlasit, hlasovat budeme v listopadu, a pokud se hlasování podaří, já“ Jsem velmi optimistický, že to projde, a to bude pro stát Florida velký boom. Doufejme, že to povede ke spoustě dolarů z cestovního ruchu a dolarech na daních státu.“

5. Farmářský zákon

Farm Bill 2023 je dalším žhavým tématem v konopném průmyslu mířícím do roku 2024. Očekává se, že legislativa zmešká termín do konce roku a bude posunuta na příští rok, a Robbins doufá, že konečný výsledek sváže volné konce týkající se delta- 8 THC a další omamné kanabinoidy pocházející z konopí, které nebyly řešeny v Farm Bill z roku 2018, který federálně legalizoval konopí.

Robbins říká, že současná spleť státních předpisů o těchto kanabinoidech „způsobuje v průmyslu zmatek“ a mohla by být řešena prostřednictvím soudržné federální legislativy, jako je Farm Bill.

„V tomto odvětví se vedly mnohé debaty a mnoho neshod ohledně jiných kanabinoidů kromě delta-9 THC v závodě a zda by měly být legální a měly by být komercializovány, nebo ne,“ říká. „Jsem zvědavý, jak to vyřeší Farmářský zákon z roku 2023, který bude vydán v roce 2024, a uzavře tyto mezery, pokud vůbec.“

Zdroj: /

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa