Hemptoday.net: Ghana legalizuje lékařský Cannabis, legislativa čeká na podpis prezidenta

Hemptoday.net: Ghana legalizuje lékařský Cannabis, legislativa čeká na podpis prezidenta

Ghanský parlament schválil legislativu, která by mohla otevřít trh pro průmyslové konopí a léčebné konopí.

Parlament počátkem tohoto měsíce hlasoval pro toto opatření, oficiálně novelu zákona pro kontrolu narkotik z roku 2023, která nyní čeká na podpis prezidenta Nana Akufo-Addo, aby se stala zákonem. Neexistuje žádný oficiální časový plán, kdy prezident rozhodne.

Podle navrhovaných ustanovení v návrhu zákona by za udělování licencí odpovídalo ministerstvo vnitra země se samostatnými povoleními pro pěstování, distribuci, zpracování, prodej, dovoz a vývoz.

Opatření by stanovilo limit THC pro konopí na 0,3 % na bázi suché hmotnosti. CBD pravděpodobně nebude volně prodejné, ale mohlo by být dostupné jako lék.

Velký pokrok

Tento krok představuje významný krok v úsilí Ghany sladit se s mezinárodními reformami zákonů o konopí, které zákonodárci označili za prioritu v roce 2020.

Parlament toho roku schválil zákon o komisi pro kontrolu narkotik (NCCA), který legalizoval užívání konopí pro lékařské a průmyslové účely, pod dohledem Rady pro kontrolu narkotik (NACOB), která je součástí ministerstva vnitra.

NCCA však vyvolala kritiku od zúčastněných stran a později byla zrušena nejvyšším soudem země, který ji označil za protiústavní, protože postrádala parlamentní debatu.

Předpokládaná strategie

Zúčastněné strany z Ghany propagovaly konopí jako metodu čištění životního prostředí a vytváření daní. Zpráva čínských vědců na základě studie provedené v roce 2021 naznačila, že země může pěstovat konopí jako surovinu pro export a vyrábět některé polotovary pro domácí trh.

Konopí by mohlo oživit ochabující textilní průmysl v Ghaně, který v posledních letech upadal a představuje příležitost pro konopí na vlákno jako střídavou plodinu, jak naznačuje zpráva.

Zemědělství v Ghaně tvoří podle Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO) více než 50 % HDP země a tvoří více než 40 % příjmů z exportu.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa