„První plně vyhovující dodavatelské konopné řetězce pro dospělé v Evropě“ jsou nyní v provozu, další budou následovat v tomto roce

„První plně vyhovující dodavatelské konopné řetězce pro dospělé v Evropě“ jsou nyní v provozu, další budou následovat v tomto roce

Americký trh s konopím pro dospělé, který je nyní aktivní ve 24 státech po nedávném přidání státu Ohio, měl loni hodnotu 17 miliard USD.

Podle nejnovější globální zprávy Prohibition Partners : 4th Edition má celkový prodej konopí (včetně lékařského) v USA letos přesáhnout 33 miliard USD, zatímco tržby za užívání dospělými v Kanadě již dosahují 6 miliard USD.

Ačkoli se očekává, že oba tyto relativně vyspělé trhy zaznamenají pokračující růst prostřednictvím „přeměny z lékařské na dospělé“, pozornost se stále více obrací ke zrychlujícímu se proudu zemí v celé Evropě, které se brzy chystají spustit své vlastní trhy pro dospělé. jak se vyvíjejí nové metody k překonání regulačních překážek.

„Aby se vyhnuly mezinárodním regulačním bariérám, vytvořily země v Evropě legalizaci užívání konopí dospělými pro vědecký výzkum, jak je vidět ve Švýcarsku, Nizozemsku a Německu (pilíř 2), jehož cílem je využít pilotní projekty k prozkoumání sociálních věcí, zdraví a mládeže. ochranné účinky legálních obchodních dodavatelských řetězců konopí užívaného dospělými,“ uvádí zpráva.

„S těmito strukturami a se zeměmi, které jsou schopny do určité míry interpretovat mezinárodní zákony, bude vzrušující sledovat, jak ostatní země v Evropě i na celém světě budou v budoucnu ospravedlňovat a rámovat legalizaci užívání pro dospělé.“

Evropský trh s konopím pro dospělé

Globální konopný průmysl zaznamenal v průběhu roku 2023 „postupné, spíše než náhlé změny v předpisech a činnosti související s konopím“, uvádí zpráva.

V každém globálním regionu se začaly vyvíjet „rozpoznatelné vzorce rozvoje, které charakterizují průmysl“ a v roce 2023 se každý region obecně vydal „známou cestou rozvoje“.

Severní Amerika zůstává globální velmocí legálního konopného průmyslu, ale USA přetrvávají ve svém úsilí o mezinárodní izolacionismus, zatímco Kanada se i přes svůj otevřenější mezinárodní přístup nadále potýká s nepřátelským domácím prostředím.

Mnozí z největších kanadských hráčů se jako takoví obracejí na rodící se evropský trh, na kterém „stále dochází k významnému vývoji“.

I když je Evropa nadále „poněkud roztříštěným a silně regulovaným podnikatelským prostředím“, přičemž pouze malý počet zemí dosáhl pokročilé fáze legalizace užívání pro dospělé, začínají se objevovat dva široké modely, jak toho dosáhnout.

První, jak navrhuje Prohibition Partners , zahrnuje zakládání „neziskových soukromých organizací“, které mají registrované členství a starají se o vlastní pěstování a distribuci.

Tento model, jak je vidět na Maltě a v připravovaném německém pilíři 1, také umožňuje občanům pěstovat si vlastní konopí doma.

Druhý zahrnuje „prostorově omezené a přísně kontrolované dodavatelské řetězce, které poběží po stanovenou dobu“, což je metoda, která se v současné době testuje ve Švýcarsku a Nizozemsku a kterou Německo navrhuje ve svém nadcházejícím pilíři 2.

Vznikají první plně legální dodavatelské řetězce pro dospělé 

Jak bylo oznámeno začátkem tohoto týdne , Švýcarsko nedávno zaznamenalo další dva průkopnické pilotní testy, které začaly prodávat pacientům legální konopí pro dospělé.

Se čtyřmi aktivními pilotními testy a třemi dalšími se schváleními, která jsou připravena k opravdovému zahájení v nadcházejících měsících, představují „první plně legálně vyhovující dodavatelské řetězce pro dospělé v Evropě“.

Prohibition Partners odhaduje, že současné testy v současné době zahrnují přibližně 4100 účastníků, což je počet, který by se mohl „v nadcházejících měsících“ zvýšit na 10 000.

I když by to znamenalo, že švýcarský efektivní trh pro dospělé uživatele by byl větší než mnoho evropských trhů s léčebným konopím, toto číslo bude brzy zastíněno Nizozemskem.

Země nedávno oznámila svůj dlouho odkládaný, ale vysoce očekávaný pilotní projekt pro dospělé. Během několika týdnů budou všechny kavárny v regionech Breda a Tilburg moci legálně přijímat dodávky od dvou licencovaných domácích výrobců, přičemž další výrobci budou brzy online.

Tyto kavárny budou moci pokračovat v získávání konopí od nezákonných dodavatelů po dobu šesti týdnů „přechodného období“.

Přibližně 400 000 občanů v celém regionu tak bude moci legálně nakupovat konopí pro rekreační účely, což představuje „poprvé, kdy v Evropě vznikne významný trh pro dospělé, který bude zásobován dodavatelským řetězcem, který je plně v souladu s právními předpisy, od semen až po -Prodej‘.

Po vyhodnocení prvních výsledků pokusu se projekt rozšíří celkem do 10 regionů.

Ostatní země dávají své záměry jasně najevo 

Německo pokračuje v prosazování svého přelomového zákona o CanG, i když ve více zředěné podobě, než se původně navrhovalo, přičemž první pilíř by měl vstoupit v platnost začátkem příštího roku.

Mezitím byly expertní skupiny v České republice zaneprázdněny konkretizací detailů klíčového zákona o reformě konopí, který by povolil komerční pěstování konopí a zakládání speciálních klubů pro dospělé.

„Primární překážky pro přijetí rámce do zákona v České republice se točí kolem dodržování pravidel stanovených Evropskou komisí, která začátkem tohoto roku omezila německé ambice na širší legalizaci a licenční výrobní rámec pro konopí pro dospělé. Pokud se podaří tyto překážky úspěšně překonat, český trh pro dospělé by se mohl rychle rozvinout v relativně velké odvětví.“

Portugalsko také nedávno oznámilo svůj záměr vytvořit pracovní skupinu pro legalizaci užívání dospělými, jejímž cílem je zapojit zúčastněné strany a odborníky k provedení komplexní analýzy, jejíž výsledky se očekávají do konce roku.

Kromě toho belgický místopředseda vlády a ministr hospodářství a zaměstnanosti Pierre-Yves Dermagne vyzval, aby byla v zemi zvážena regulace užívání pro dospělé, a poukázal na pokrok, kterého v této oblasti dosáhly tři sousední země, Německo. Nizozemsko a Lucembursko.

Vzhledem k tomu, že řada zemí je na pokraji schválení základní legislativy a ještě více brzdí potenciální reformy, dokud neudělají první krok další přední průkopníci, jako je Německo, rok 2024 se stane milníkem ve vývoji konopí v celé Evropě.

„The Global Report: 4th Edition“ od Prohibition Partners bude možné zakoupit zítra (ve čtvrtek 13. prosince), ale zprávu si můžete předobjednat již nyní zde.

Zdroj: businessofcannabis.com/

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa