Benzigna.com: Studenti s vynikajícími výsledky preferují vysoké školy ve státech kde je Cannabis legální

Benzigna.com: Studenti s vynikajícími výsledky preferují vysoké školy ve státech kde je Cannabis legální

Jaké jsou některé výhody celostátního legálního programu konopí? 

Kromě řešení nezákonných trhů a poskytování bezpečných a testovaných produktů spotřebitelům, jejichž daně posilují ekonomiku, nová studie odhaluje ještě jednu neočekávanou lahůdku – podporu špičkových studentských aplikací. 

Podle studie  zveřejněné v recenzovaném časopise Contemporary Economic Policy zaznamenaly vysoké školy ve státech, kde se konopí pro dospělé v posledním desetiletí stalo legální, značný, i když krátkodobý nárůst žádostí od studentů s vysokými výsledky. Tyto vysoké školy také celkově dostaly více přihlášek, píše  The Conversation. 

Shrnutí studie 

Studie se zabývala federální databází běžně označovanou jako IPEDS, která nabízí údaje o různých vysokoškolských metrikách, jako je počet přihlášek, demografické údaje, ceny školného atd. Zde jsou některé klíčové poznatky ze zprávy: 

  • Za rok konkrétní stát legalizoval konopí a počet žadatelů vyskočil o 5,5 % než ve státech, které nelegalizovaly. 
  • Studie analyzuje kontrolovanou kvalitu pro školy, ceny školného a podmínky na trhu práce, které mohou ovlivnit rozhodování studentů o přihlášce.
  • Výzkumníci nepotvrdili žádné zvýšení nad původní špičku. 
  • Nárůst byl nejvyšší u největších škol, které zaznamenaly 54% nárůst přihlášek, a veřejné vysoké školy a univerzity získaly více než soukromé (ačkoli soukromé také zaznamenaly prudký nárůst). 

Nemusí vám být 21, abyste si mohli koupit trávu? 

Někdo by se mohl divit, proč by legalizace konopí byla důležitým měřítkem pro prvňáčky, kteří nejsou plnoletí k nákupu konopí. Jedním z možných vysvětlení je podle zdroje obecné přesvědčení, že pokud existují liberální politiky, jako je legalizace konopí, mohly by existovat podobně otevřené politiky i v jiných otázkách, jako je například potrat. Další možnou možností je, že se studenti domnívají, že užívání konopí nezletilými může být v právních státech méně trestné. Je těžké to vědět s jistotou, aniž bychom se přímo zeptali studentů. 

Ať už je důvod jakýkoli, přínos tu je a je jasný – školy v právních státech měly na výběr větší počet uchazečů s lepšími výsledky. 


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa