Austrálie: Nový průzkum odhaluje 50% podporu pro legalizaci pěstování konopí

Austrálie: Nový průzkum odhaluje 50% podporu pro legalizaci pěstování konopí

Rostoucí souhlas Austrálie s legalizací pěstování konopí pro osobní potřebu je fakt. Podle nedávných údajů YouGov návrh podporuje 50 % populace , zatímco 31 % je proti a 19 % zůstává nerozhodnutých.

Průzkumu se zúčastnilo 1 555 lidí a přijetí bylo vidět především u lidí do 35 let. Účelem setkání bylo konzultovat názory na zavedení návrhu zákona v parlamentu Nového Jižního Walesu. To navrhuje dekriminalizovat a legalizovat pěstování rostlin konopí doma a umožnit lidem nosit až 50 gramů sušených květin a pěstovat šest rostlin.

Amir Daftari, ředitel průzkumu v YouGov, zdůraznil konzistentní podporu těchto návrhů napříč státy a věkovými skupinami. „Celkově je to dobrá zpráva pro zastánce zákona o legalizaci konopí v Novém Jižním Walesu, protože veřejnost je více pro tento zákon než proti němu,“ řekl.

Proč je důležité legalizovat konopí v Austrálii

Jeremy Buckingham, poslanec a zastánce projektu, zdůrazňuje potřebu reforem ke snížení rasových nerovností při zatýkání souvisejících s konopím .

„V mnoha případech se jedná o ‚zločin‘, který je prvním kontaktem lidí z Prvních národů s policií,“ řekl Buckingham podle Vice . Vládní údaje podporují jejich tvrzení: mezi lety 2020 a 2022 policie zatkla 54 174 lidí s konopím a 19 232 z nich bylo domorodých obyvatel. Tato statistika vyvolává otázky ohledně spravedlnosti aplikace současných zákonů.

Návrh zákona je nyní v rukou výboru k projednání. S největší pravděpodobností se brzy objeví novinky, protože Nový Jižní Wales letos uspořádá drogový summit , na kterém se budou diskutovat a řešit problémy související s tímto světem.

Zdroj: elplanteo.com

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa