Hemptoday.net: Američtí stavitelé říkají, že nové standardy mohou pomoci prosadit konopný beton do hlavního proudu

Hemptoday.net: Američtí stavitelé říkají, že nové standardy mohou pomoci prosadit konopný beton do hlavního proudu

Očekává se, že nový rok přinese zásadní pokroky, které by mohly pomoci tomu, aby se stavba z konopného betonu stala běžnější, podle ročního shrnutí a výhledu US Hemp Building Association (USHBA).

„Se standardizací stavebních předpisů, snadnou specifikací v komerčních strukturách a materiálových standardech pro konopí bude rok 2024 přelomovým rokem. . . odstranit výzvy pro stavební materiály z konopného vápna na americkém trhu,“ uvedla asociace.

Prvním velkým pokrokem je zahrnutí konopného betonu jako schváleného stavebního materiálu pro obytné stavby v rámci International Code Council (ICC). ICC přijalo dodatek upravující použití konopno-vápenných směsí jako nenosného stavebního materiálu a výplňového systému stěn do aktualizace Mezinárodního rezidentního zákoníku (IRC) pro příští rok. Ustanovení o konopném betonu vstoupí v platnost letos.

Důležitý krok

Tento vývoj je důležitým krokem k tomu, aby se z konopného betonu stala možnost širokého uplatnění ve stavebním průmyslu, protože poskytuje stavebním odborníkům návod, co je nutné při stavbě z konopného betonu.

Kodexy ICC, zaváděné každé dva roky v odstupňovaném plánu, se primárně používají ve Spojených státech, ale přejímají je i některé další země. Směrnice jsou založeny na širokých principech, které umožňují jak nové materiály, tak nové návrhy budov.

V jurisdikcích, kde místní stavební úřady přijímají standardy IRC, mohou architekti a stavitelé specifikovat materiál v žádostech o stavební povolení pro jedno- a dvourodinné byty a městské domy.

USHBA uvedla, že v roce 2024 začnou práce zaměřené na přijetí konopného betonu jako standardní výplňové izolace ve velkých komerčních projektech podle Mezinárodního stavebního předpisu ICC, což jsou normy, které jsou podobné, ale oddělené od rezidenčních předpisů, které mají být aktualizovány v roce 2025 .

Mezitím se USHBA chystá brzy vydat průvodce specifikacemi pro použití konopného betonu v komerčních budovách. Průvodce poskytne architektům standardní jazyk, který mohou vložit do nabídkových dokumentů, uvedla asociace.

Standardy produktu

Společnost USHBA uvedla, že také vyvine zkušební postup a standardy pro testování konopných pazdeří pro zpracovatele, aby mohli vyrábět konzistentní produkty stavební kvality. Kromě toho, že poskytnou výrobní pokyny zpracovatelům, normy eliminují rizika pro stavitele tím, že zajistí, aby materiály byly vhodné pro stavební projekty.

Asociace uvedla, že její směrnice mají být dočasné, dokud Americká společnost pro testování a materiály (ASTM) nevypracuje standardy pro konopí ve stavebních materiálech.

USHBA uvedla, že testy plánované na univerzitách ve státě Severní Dakota a ve státě Oregon pomohou nastavit laťku pro procesory, aby splnili kvalitativní standardy stavební kvality pro hurd na základě velikosti, úrovně prachu a obsahu vláken, podle asociace. Hurd, který splňuje normy, může být prodáván jako schválený USHBA.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa