Newsweed.fr: V Kanadě nyní 73 % marihuany pochází z legálních zdrojů

Newsweed.fr: V Kanadě nyní 73 % marihuany pochází z legálních zdrojů

Minulý týden vydala organizace Health Canada výsledky Kanadského průzkumu konopí z roku 2023, které poskytují cenný pohled na vyvíjející se krajinu užívání konopí v zemi. Průzkum , který se provádí každoročně od roku 2017 , si klade za cíl objasnit, jak se Kanaďané dívají na konopí a jak se s ním zabývají, a poskytuje zásadní údaje pro monitorování a utváření vnitrostátní regulace podle zákona o konopí.

Užívání konopí mezi mladými lidmi

Průzkum odhalil stabilní obraz užívání konopí mezi mladými Kanaďany ve věku 16 až 19 let. V roce 2023 43 % z nich uvedlo, že v posledních 12 měsících užilo konopí, což představuje nárůst ve srovnání s roky 2022 a 2018. Tato míra však zůstala srovnatelná s roky 2019 a 2020.

Stabilita celkového užívání konopí ve všech věkových skupinách, zejména denního nebo téměř denního užívání, přetrvává od roku 2018 a zůstává kolem 25 %. Procento mladých Kanaďanů pravidelně užívajících konopí zůstalo stabilní na úrovni přibližně 20 %.

Procento Kanaďanů považovaných za „vysoce rizikové“ kvůli svému užívání konopí je také stabilní, přibližně 3 % od roku 2018.

Pozoruhodný je pokles spotřeby konopí spalováním. V roce 2023 převládá kouření (63 %), ale popularitu získávají alternativní metody, včetně poživatin ( 52 %) a vapingu (33 %). Tato změna zdůrazňuje diverzifikaci spotřebitelských návyků, možná ovlivněnou změnami v dostupnosti produktů a preferencí spotřebitelů.

Dopady legalizace

Počet Kanaďanů, kteří mají přístup ke konopí z legálních zdrojů, se zvýšil z 37 % v roce 2019 na 73 % v roce 2023, přičemž ve srovnání s rokem 2021 stále roste . Od roku 2019 se jako hlavní zdroj nabídky objevily legální obchody . Studie se domnívá, že hlavními faktory jsou zvyšující se dostupnost právních možností a standardizace regulovaných prodejen konopí.

Procento Kanaďanů jedoucích po nedávném užití konopí kleslo z 27 % v roce 2018 na 16 % v roce 2021 a od té doby se nezměnilo, což naznačuje zvýšené povědomí o potenciálních rizicích spojených s řízením pod vlivem konopí a dodržování odpovědných praktik konzumace.

Průzkumu se zúčastnilo přibližně 11 690 respondentů ve věku 16 a více let napříč všemi provinciemi a územími. Sběr dat zahrnoval různá témata, včetně znalostí, postojů a názorů; užívání konopí a produkty; zdroje a nákup; hodnocení vysoce rizikového užívání konopí; náhodná konzumace a nepříznivé účinky; řízení a konopí; a konopí pro léčebné účely.

V roce 2023 průzkum rozšířil svůj záběr o nová témata, jako je hlášení a výskyt nežádoucích účinků, identifikace legálních zdrojů, znalost požadavků na balení konopí a alternativní hodnotící nástroj pro měření škodlivého užívání konopí.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa