Benzinga.com: Německý plán legalizace marihuany pod útokem obav z vymáhání práva

Benzinga.com: Německý plán legalizace marihuany pod útokem obav z vymáhání práva

Členové vládnoucí sociálně demokratické strany (SPD) v Německu nesouhlasí s navrhovaným opatřením k legalizaci rekreačního užívání marihuany, píše  Euractiv, přičemž vysoce postavení členové jsou proti návrhu zákona a další jej nadále podporují.

Ve středu manažerka skupiny SPD  Katja Mast  řekla, že konopí projde Bundestagem „v blízké budoucnosti“. O několik hodin později však mluvčí strany pro vymáhání práva  Sebastian Fiedler prohlášení zpochybnil. „Samozřejmě se vedou jednání o konopném zákonu. Stále doufám, že povedou k poznání, že tento zákon nesmí být za žádných okolností přijat.“

Feidler řekl, že není jediným politikem proti plánu legalizovat rekreační marihuanu. „Znám velké množství kolegů ze svého poslaneckého klubu, kteří sdílejí tento názor.“

Obavy v oblasti vymáhání práva

Nedávno zveřejněná  zpráva  konference německých ministrů vnitra připravená Spolkovým úřadem kriminální policie ( Bundeskriminalamt , BKA) poukázala na několik nedostatků v předpisech souvisejících s technickou implementací zákona,  píše  Forbes.

ČTĚTE TAKÉ: Německé asociace pro lékařskou marihuanu hledají snadnější přístup

Ministři vnitra tvrdí, že opatření nedostatečně zohledňuje předpokládané dopady legalizace konopí na vymáhání práva, regulační orgány a veřejnou bezpečnost. Hlavním problémem, na který poukazují, je potenciální zátěž pro vymáhání práva v podobě nejasných předpisů, včetně vyšších nákladů a dodatečných policejních úkolů. 

„Celkově lze konstatovat, že orgány činné v trestním řízení a regulační orgány spolkových zemí budou postaveny před další úkoly a výdaje v podobě personálních a materiálových nákladů, které nelze v současné době blíže vyčíslit,“ píše se ve zprávě. . 

Mezitím Zelení a FDP pokračují v prosazování reforem. Kristin Lütke , zdravotní konzultantka a mluvčí FDP pro otázky závislostí a drogové politiky na Twitteru uvedla, že ti, kdo jsou proti opatření, měli za poslední rok dost na to, aby vyjádřili své obavy. 


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa