Thethaiger.com: Cannabis křížová výprava: Pohled do reforem thajského zákona o marihuaně v roce 2024 (Video)

Thethaiger.com: Cannabis křížová výprava: Pohled do reforem thajského zákona o marihuaně v roce 2024 (Video)

V roce 2021 Thajsko udělalo velké pokroky ve svém přístupu k regulaci Cannabis a stalo se průkopnickým státem mezi svými protějšky v jihovýchodní Asii, který dekriminalizoval užívání a držení marihuany. Tento převratný krok vedl k explozi obchodů souvisejících s marihuanou po celé zemi a vynesl Thajsko do nových ekonomických oblastí.

Růst tohoto podnikání však vznikl z velké části bez významného dohledu a regulace. Toto nekontrolované explozivní rozšíření Cannabis obchodů a kaváren vyvolalo několik obav o veřejné zdraví spojené s nárůstem rekreačního užívání marihuany.

Thajská vláda , která si je těchto problémů vědoma, pracuje na zpřísnění kontroly nad neustále narůstajícím Cannabis průmyslem. V současnosti je hlavním cílem vlády omezit užívání marihuany přísně na lékařský a výzkumný kontext, čímž se sníží rizika spojená s rekreačním užíváním.

Aby toho vláda dosáhla, navrhla nový zákon, nazvaný zákon o konopí a marihuaně . Tato legislativa, která je v současnosti předmětem veřejného přezkumu, se snaží posílit regulace a kontroly nad konopným a Cannabis průmyslem. Cílem navrhovaného zákona bylo vládou, aby tato odvětví splňovala definované standardy a zajistila, že nárůst průmyslu neohrozí veřejné zdraví. Zákon by měl platit od roku 2024.

Mezi klíčové aspekty navrhovaného zákona patří:

1.) Přísnější kontroly osobního pěstování: Jednotlivci budou muset získat povolení před pěstováním konopí, a to i pro osobní léčebné účely, jehož cílem je zacelit mezery, které využívají komerční pěstitelé.

2.) Předpisy pro Cannabis obchody: Vláda plánuje zakázat prodej Cannabis květů ke kouření a jakéhokoli vybavení pro kouření uvnitř obchodů. Stávající obchody s konopím s řádnými licencemi mohou pokračovat v provozu, ale musí dodržovat tato nová pravidla.

3.) Pokuty a sankce: Návrh zákona zavádí pokuty až 60 000 bahtů (kolem 1 700 USD) za rekreační užívání marihuany. Existují také sankce za reklamu nebo marketing na marihuanu pro rekreační použití.

4.) Licencování a regulace: Vláda zpřísní licenční pravidla pro pěstování, prodej, vývoz a dovoz marihuany. Pěstitelé budou muset požádat o licenci a stávající výdejny si musí obnovit povolení v souladu s novými předpisy.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa