Stratcann.com: Izrael zahajuje „antidumpingové“ vyšetřování dovozu konopí z Kanady

Stratcann.com: Izrael zahajuje „antidumpingové“ vyšetřování dovozu konopí z Kanady

Izraelské ministerstvo hospodářství zaslalo producentům konopí v Kanadě oznámení, že zahajuje antidumpingové šetření týkající se dovozu léčebného konopí z Kanady do Izraele. 

Oznámení na webových stránkách izraelské vlády ze dne 18. ledna 2024 je adresováno 10 různým kanadským producentům konopí: Village Farms International, Organigram Holdings, Tilray Canada, Hexo Corp (vlastněný Tilray), The Green Organic Dutchman, Canopy Growth Corporation, SNDL , Cronos Group, Auxly Cannabis Group, Decibel Cannabis a „všichni výrobci léčebného konopí v Kanadě, kteří vyvážejí své zboží do Izraele“.

„Pověřenec pro odvody z obchodu na ministerstvu hospodářství a průmyslu, oznámený z titulu svého zmocnění podle § 24 písm. z vlastní iniciativy na vývozní dovoz konopí z Kanady poté, co zjistil, že existují zvláštní okolnosti skutečné škody nebo pravděpodobnost skutečné škody místnímu zpracovatelskému průmyslu a příčinná souvislost mezi dováženými dovozy a uvedenými škodami. přečte dokument, přeloží. 

Obsahuje také dotazník pro dovozce a vývozce, který obsahuje otázky týkající se finančních výkazů společnosti za poslední tři roky, popis vlastnické struktury společnosti, dále otázky týkající se produktů a cen, úrovně THC a CBD, dodacích podmínek, platby a mnoho dalšího.

Dokument uvádí, že opatření jsou přijímána kvůli „zvláštním okolnostem“ a obavám z kanadských společností zaplavujících izraelský trh konopnými produkty. 

Oznámení také obsahuje dopis zaslaný Michaelu Mancinimu, hlavnímu obchodnímu poradci Velvyslanectví Kanady, informující je o vyšetřování ze dne 15. ledna 2024. 

Kanadské společnosti zabývající se konopím stále častěji zasílají produkty z konopí na trhy, jako je Izrael, Austrálie a Německo, následované Argentinou, Spojeným královstvím a USA.

Údaje prezentované loni organizací Health Canada naznačovaly, že vývoz konopí může nadále výrazně narůstat, přičemž k 12. září 2023 již bylo podáno více než tisíc žádostí. Kanada od října 2020 vyvezla 140 958,40 kg sušeného konopí a 37 230,01 litrů konopného oleje . s téměř polovinou tohoto sušeného konopí (62 535,65 kg) vyvezeného za posledních 12 měsíců údajů z Health Canada (červenec 2022–červen 2023).

Federální regulátor od začátku fiskálního roku 1. dubna 2023 obdržel 1 211 žádostí od kanadských společností, které usilují o vývoz konopí, a schválil 1 147. V online prezentaci v úterý 24. října zástupce Health Canada uvedl, že očekávají, že se tato čísla budou nadále zvyšovat. 

Počet vydaných žádostí a povolení se každoročně zvyšuje, v letech 2022-2023 bylo vydáno 1805 povolení, v předchozím roce 1421, v letech 2020-21 1267, v letech 2019-20 1213 a v letech 2018-19 272.

Kanada povoluje vývoz konopí pouze pro lékařské nebo vědecké účely nebo pro produkty z konopí.

V Izraeli bylo k listopadu 2023 registrováno více než 132 000 pacientů pro příjem konopí pro léčebné účely. Dovoz konopí začal povolovat v roce 2019. Zpráva v Jerusalem Post z ledna 2023 odkazovala na rozhodnutí povolit dovoz léčebného konopí do Izraele jako takový, který „dohnal místní pěstitele a výrobce k zoufalství“. Poptávka země po konopí v době vydání článku byla 52 tun ročně, zatímco vlastní pěstební a výrobní kapacita Izraele je kolem 100 tun, pokračuje článek.

Podle izraelského časopisu Cannabis Magazine bylo vyšetřování zahájeno tím, že pět izraelských konopných společností kontaktovalo ministerstvo s obavami, že dovoz konopí způsobuje pokles cen příliš nízko na to, aby mohly konkurovat.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa