Cannabissciencetech.com: Výsledky výzkumu konopí pro veterinární použití v Argentině

Cannabissciencetech.com: Výsledky výzkumu konopí pro veterinární použití v Argentině

Výsledky pocházejí z online průzkumu mezi argentinskými veterináři zabývajícími se konopím a jejich používáním konopí jako léku pro domácí mazlíčky, konkrétně psy a kočky (1). Studie s názvem „Konopí a patologie u psů a koček: první průzkum použití fytokanabinoidů ve veterinární medicíně v Argentině“ byla zveřejněna v listopadu 2023 v Journal of Cannabis Research (1).

Konopí pro psy, kočky a koně bylo hlášeno a studováno, nicméně veterináři v USA a Kanadě nejsou legálně schopni předepisovat konopí pro domácí mazlíčky, uvedli autoři, ačkoli konopí pro veterinární použití není v Evropské unii regulováno (1 ). V Argentině, na kterou se tato studie zaměřuje, nedávná úprava zákona umožnila použití konopí k léčbě zvířat, ale vědecký výzkum v této oblasti je neobvyklý, což vedlo vědce k tomu, aby se zaměřili na to, jak převládající je používání kanabinoidů ve veterinární medicíně ve veterinární medicíně. země (1). „Předpokládáme, že použití fytokanabinoidů by mohlo zlepšit kvalitu života pacientů s několika patologiemi, samostatně nebo v kombinaci s konvenční léčbou,“ uvedli autoři v Úvodu (1).

Průzkumný dotazník byl proveden v roce 2021 mezi květnem a listopadem a pokud jde o konopí, zahrnoval otázky týkající se chemotypu konopného oleje, koncentrace kanabinoidů, dávky a cesty a také toho, jak zvíře reagovalo na léčbu (1). U psů byly nejčastějšími léčenými stavy bolest, záchvaty a poruchy chování (1). U koček zahrnovaly léčené stavy také poruchy chování a bolesti, stejně jako onemocnění zubů a kůže a autoimunitní onemocnění (1). „Byl použit plnospektrální extrakt z konopí odvozený ze tří různých chemotypů,“ uvedli autoři a obsahoval tetrahydrokanabinol (THC) a kanabidiol (CBD) (1). Autoři také zahrnuli podrobnou analýzu úrovní zlepšení podmínek: „Tato analýza poskytuje slibné výsledky ohledně léčebného použití konopí u psů a koček,“ uzavřeli (1). „Na základě této analýzy navrhujeme rozšířit školení profesionálů, získat kvalitní preparáty a zahájit kontrolované studie pro posílení znalostí o použití kanabinoidů ve veterinární medicíně,“ (1).

Průzkumný průzkum byl údajně první svého druhu (1).


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa