Aby zajistily včasné zahájení prodeje marihuany, regulátoři konopí v Minnesotě navrhují dočasné licence

Aby zajistily včasné zahájení prodeje marihuany, regulátoři konopí v Minnesotě navrhují dočasné licence

Minnesota’s Office of Cannabis Management (OCM) nedávno uspořádal informační webinář, ve kterém odhalil, že agentura stále najímá nové zaměstnance a nastavuje infrastrukturu pro provoz legálního trhu s konopím. Státní regulační orgány uvedly, že doufají, že zákonodárce zváží navrhované změny licenčního procesu umožňující spuštění programu v roce 2025,  píše  CBS News.

Mezi navrhovanými změnami  podrobně popsanými  ve dvou  zprávách  je doporučení povolit dočasné obchodní licence, zejména pro žadatele o sociální kapitál, aby zahájili prodej spíše dříve než později.

„Když říkám dočasné licence, mám na mysli předčasné licence – takže hned letos v létě v závislosti na tom, zda se zákonodárce rozhodne, že se tím budeme zabývat,“ řekla  Charlene Briner , dočasná ředitelka OCM. 

Briner také doufá, že zákonodárci odstraní omezení pro získání licence, což je proces, který popisuje jako „úzké místo“, které vyžaduje, aby žadatelé nejprve zajistili majetek pro svůj podnik, než získají licenci k provozování. 

„Pokoušet se zabezpečit tuto budovu a utratit tisíce, ne-li miliony za zařízení – bez jakékoli záruky získání licence – je neuvěřitelně drahé a nejisté a vytváří velké riziko pro potenciální podnikatele,“ řekl Briner. 

OCM také pracuje na zřízení online aplikačního systému pro potenciální vlastníky podniků, aby mohli žádat o licence. 

Briner chce, aby regulátoři přijali zákon s doporučeními „navrženými tak, aby nám pomohla úspěšně a včas zahájit provoz a také nám pomohla účinně regulovat v průběhu času,“ řekla na setkání . 


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa