Benzigna.com: Cannabis Giant Curaleaf expanduje prostřednictvím nové akvizice do Polska

Benzigna.com: Cannabis Giant Curaleaf expanduje prostřednictvím nové akvizice do Polska

Curaleaf International, součást konopného gigantu Curaleaf Holdings Incexpandovala v Polsku akvizicí Can4Med, tamního farmaceutického velkoobchodu specializujícího se na kanabinoidní léky.

Tato společnost v úterý uvedla, že tento krok zlepší přístup pacientů k léčebným konopným produktům v celé Evropě.

Pravidla stanovená polským Národním zemědělským podpůrným centrem (KOWR), která vstoupila v platnost v roce 2022, dále normalizovala průmyslové konopí v Polsku. Změna politiky zvýšila hladinu THC z 0,2 % na 0,3 % a zjednodušila povolovací proces, kdy farmáři a kupující byli povinni registrovat se pouze při zahájení podnikání.

Curaleaf International zaregistroval léčiva na bázi konopí jako extrakt v Polsku v srpnu 2022 prostřednictvím dohody s místním partnerem CanPoland SA

Společnost Can4Med získala polské povolení k dodávání lékařských produktů a surovin pro prodej konopných léčiv také v roce 2022. Společnost podepsala smlouvy o dodávkách až 100 kg měsíčně oleje s vysokým obsahem THC a květin za konkurenceschopné ceny a probíhá proces registrace produktů v Polsku.

Jen v roce 2023 Polsko zaznamenalo prudký nárůst adopce léčebného konopí s více než 3 000 kg distribuovanými celostátně.

Matt Darin, generální ředitel Curaleaf, ocenil krok společnosti k posílení její stopy na prosperujícím evropském trhu.

„Tato akvizice představuje pro Curaleaf International významný krok vpřed. Polský trh s léčebným konopím se rychle rozšiřuje a naše partnerství se společností Can4Med nám umožňuje lépe sloužit pacientům a zároveň podporovat růst v celé Evropě,“ řekl Darin.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa