Benzinga.com: Cannabis farmáři v New Yorku mohou kvůli nedostatku maloobchodních prodejen vysypat 125 tun trávy

Benzinga.com: Cannabis farmáři v New Yorku mohou kvůli nedostatku maloobchodních prodejen vysypat 125 tun trávy

Masivní přebytek marihuany a jen velmi málo maloobchodních prodejen, které ji prodávají. Tři roky po legalizaci narůstá frustrace mezi farmáři a podniky, kteří se snaží orientovat ve složitém regulačním prostředí státu, které bylo obleženo soudními spory a neúspěchy.

Farmáři loni v létě a na podzim vypěstovali dostatek marihuany, aby zásobili 1500 obchodů, přesto se otevřelo sotva 50 legálních výdejen. Konzultant Jonah Helmer řekl Market Watch, že někteří farmáři utratili miliony dolarů za pěstování konopí, jen aby prodali zlomek. S 250 000 librami neprodaných produktů z konopí, které představují miliony ztracených příjmů a daňového potenciálu, je situace zoufalá.

Logistika Logjam: Nemovitosti, povolení, vymáhání

K úzkému hrdlu přispívá několik faktorů, hlavním na vině je pomalý licenční proces, kdy bylo dosud vydáno pouze 460 maloobchodních licencí, především neziskovým organizacím a osobám postiženým válkou proti drogám. Najít nemovitost pro zřízení obchodu je náročné kvůli územním omezením, váhavým majitelům, omezeným možnostem financování netradičních podniků a nechvalně známým vysokým nájmům v New Yorku po celém státě, ale především ve Velkém jablku. A pak je tu ilegální trh s trávou s tisíci nelicencovaných obchodů.

Volá po změně: více licencí, zjednodušený proces

Hráči v oboru naléhají na stát, aby vydal více licencí, zejména těm, kteří mají zajištěná místa. Tvrdí, že současný plán udělit pouze 250 dalších licencí je nedostatečný. Zefektivnění procesu a usnadnění akvizice nemovitostí je také zásadní, poznamenal Market Watch.

New York vs. Connecticut: Příběh dvou trhů

Právní trh v New Yorku vygeneroval v prvním roce pouhých 150 milionů dolarů , které i přes pozdější spuštění převyšovalo 274 milionů dolarů v sousedním Connecticutu. Tento ostrý kontrast zdůrazňuje výzvy, kterým New York čelí při realizaci plného potenciálu svého konopného průmyslu, od kterého se očekávalo, že bude jedním z největších v zemi.

Cesta vpřed: Vyvážení růstu a regulace

New York je na delikátní cestě. Podpora prosperujícího právního trhu vyžaduje řešení současného převisu nabídky, který trvá již více než rok. V únoru 2023 farmáři v severní části státu New York údajně vyprodukovali téměř 300 000 liber trávy v hodnotě tři čtvrtě miliardy dolarů s ještě menším počtem státem licencovaných obchodů, které by ji prodávaly než dnes.

V souvisejících a možná pozitivních zprávách federální soudce v pátek zamítl právní námitku proti newyorskému licenčnímu programu marihuany, který by podle některých mohl vést k vydání dalších licencí. Rozhodnutí vyplynulo ze soudního sporu dvou podnikatelů s konopím, kteří tvrdili, že licenční pravidla v New Yorku diskriminují obyvatele mimo stát v rozporu s ústavou.

Přečtěte si více na Market Watch

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa