Benzinga.com: Stojí čínská komunistická strana za nezákonným pěstováním marihuany v USA? Kongres chce odpovědi!

Benzinga.com: Stojí čínská komunistická strana za nezákonným pěstováním marihuany v USA? Kongres chce odpovědi!

Oboustranná skupina 50 členů kongresu ze Sněmovny reprezentantů a Senátu naléhá na generálního prokurátora Merricka Garlanda , aby prozkoumal potenciální spojení mezi Čínskou komunistickou stranou (ČKS) a nezákonnými operacemi na pěstování konopí po celých Spojených státech, uvedla nadace Daily Caller News Foundation.

„Jsme hluboce znepokojeni zprávami z celé země o čínských občanech a organizovaném zločinu pěstujícím marihuanu na zemědělské půdě Spojených států,“ uvedl dopis adresovaný AG Garland.

V čele s Reps. Pete Sessions (R-TX), Jared Golden (D-ME) a ​​David Valadao (R-CA), stejně jako Sens. Joni Ernst (R-IA) a Angus King (I-ME), zákonodárci požádal Garlanda, aby odpověděl na sadu otázek souvisejících s úsilím Ministerstva spravedlnosti (DOJ) a povědomím o nelegálním pěstování konopí spojeném s ČKS.

„Dnes vám píšeme, abychom se zeptali na snahy amerického ministerstva spravedlnosti (DOJ) řešit tento rozvíjející se zločinecký podnik. Čínští státní příslušníci – včetně těch s potenciálními vazbami na Komunistickou stranu Číny (ČKS) – údajně provozují tisíce nezákonné marihuany farmy po celé zemi,“ napsali zákonodárci.

Co se děje v Maine a Oklahomě?

Začátkem tohoto roku ministerstvo pro vnitřní bezpečnost (DHS) identifikovalo stovky podezřelých nezákonných čínských pěstíren marihuany v Maine . V samostatném dopise zaslaném ministerstvu spravedlnosti v srpnu delegace Kongresu v Maine vyzvala agenturu, aby ukončila přítomnost podniků s marihuanou v cizím vlastnictví a nelegálně provozovaných v celém státě . „Donucovací orgány ve státě identifikovaly 270 podezřelých nemovitostí, které byly používány jako nelegální čínské pěstitelské operace, což přineslo odhadované příjmy 4,37 miliardy dolarů,“ uvedl dopis.

Oklahoma čelí stejné situaci

Oklahomský úřad pro narkotika a nebezpečné drogy (OBNDD) vydal začátkem tohoto roku příkazy k prohlídce v několika konopných podnicích po vyšetřování, které vedlo k obchodování se sexem, prostituci a obchodu s drogami na konopné farmy po celém státě. Senátor James Lankford (R-OK) řekl, že mezi jedním milionem akrů zemědělské půdy v Oklahomě, které v současnosti vlastní zahraniční subjekty, státy jako Čína 100% využívají půdu k výrobě drog.

Tato záležitost přiměla členy Kongresu, aby minulý týden v dopise varovali ministerstvo spravedlnosti, že „tisíce nezákonných čínských pěstování marihuany představují přímou hrozbu pro veřejnou bezpečnost, lidská práva, národní bezpečnost a krizi závislosti, která zachvátila náš národ“.

Zákonodárci očekávají, že ministerstvo spravedlnosti poskytne určitý náhled na problém „při nejbližší možné příležitosti, nejpozději však 23. února 2024“.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa