Businessofcannabis.com: Nadcházející izraelské změny pro léčebného konopí by mohly letos zaznamenat dvojnásobný nárůst pacientů

Businessofcannabis.com: Nadcházející izraelské změny pro léčebného konopí by mohly letos zaznamenat dvojnásobný nárůst pacientů

Izrael „nastavil globální měřítko“ pro léčebné konopí a jeho bohatá historie sahající až do 60. let 20. století podporuje prostředí strategií a inovací založených na datech.

Vzhledem k významným změnám, které mají být zaváděny v březnu tohoto roku, Prohibition Partners ve své zprávě Israel Cannabis Report , která byla dnes zveřejněna, naznačují , že trh se má ještě dále rozšiřovat.

Zatímco trh se již v roce 2023 chlubil 137 940 pacienty, což je nejvyšší míra přístupu na hlavu ze všech zemí, očekává se, že tyto změny zdvojnásobí tempo růstu v roce 2024.

Její pokračující závazek k výzkumu a adaptivnímu regulačnímu rámci jsou nastaveny nejen tak, aby zajistily její trvalé postavení v popředí léčebného konopí, ale také její vlivnou roli při utváření globálního konopí.

Léčebné konopí v Izraeli

Izrael je na špici výzkumu lékařského konopí od 60. let 20. století, kdy izraelští vědci Raphael Mechoulam a Yechiel Gaoni úspěšně izolovali tetrahydrokanabinol (THC) a kanabidiol (CBD) z konopí, čímž otevřeli dveře desítkám výzkumníků konopí po celém světě.

V 90. letech se Izrael stal jednou z prvních zemí, které rozpoznaly léčivý potenciál konopí, zejména pro léčbu rakoviny a chronické bolesti, když v roce 2004 jeho armáda přijala THC k léčbě posttraumatické stresové poruchy (PTSD).

Do roku 2012, rok po založení Izraelské asociace lékařského konopí (IMCA), mělo licenci pro přístup k léčebnému konopí přibližně 10 000 pacientů.

Zásadním pokrokem bylo vydání „Zelené knihy“ v roce 2016, brožury s procedurálními pokyny, jejímž cílem je formulovat konzistentní rámec pro léčbu léčebným konopím.

Kromě pomoci utvářet globální strategii léčebného konopí pomohla Zelená kniha ve stejném roce také formulovat „nové nařízení“ Izraele, které standardizovalo náklady na léčebné konopí za pevnou cenu bez ohledu na měsíční dávku pacienta, přičemž dodávky byly poskytovány přímo od dodavatele k pacientovi.

To bylo hlavní hnací silou růstu pacientů, přičemž počet licencovaných pacientů vzrostl mezi červnem 2016 a červnem 2017 o více než 22 % a do roku 2018 přesáhl 30 000.

V roce 2019 se po úplné implementaci těchto reforem počet pacientů opět zdvojnásobil a do února 2020 dosáhl 59 431.

Se zavedením lékáren jako prostředníků mezi pacienty a pěstiteli byly také odstraněny pevné ceny produktů, zatímco Izrael začal povolovat dovoz léčebného konopí, aby uspokojil poptávku.

Očekává se, že nadcházející změny ještě více podpoří růst

Nyní se očekává, že nový soubor reforem, které mají být provedeny v nadcházejících měsících, zaznamená podobnou transformaci jak ve velikosti, tak v dostupnosti trhu.

Tyto nové předpisy mají za cíl zlepšit přístup pacientů a kvalitu léčby a zároveň posílit exportní potenciál Izraele harmonizací jeho norem s EU-GMP.

V současné době musí pacienti s léčebným konopím získat licenci, aby mohli dostávat lékařskou péči, která musí být pravidelně obnovována.

Od pacientů se v současné době vyžaduje, aby se pohybovali ve složitém byrokratickém rámci s omezeným počtem lékařů, kteří získají certifikaci „manažera“, jejímž úkolem je prověřovat všechny žádosti od odborných lékařů jménem svých pacientů.

To vede k nesouladu mezi léčebnou léčbou pacienta konopím a jeho běžnou lékařskou péčí, což podporuje mezery v komunikaci a koordinaci mezi různými poskytovateli zdravotní péče.

Brzy však Izrael přejde na model „na předpis“ a zcela opustí systém udělování licencí.

Nový model, který bude zahájen na konci března 2024, umožní léčebné konopí léčit podobně jako jiné kontrolované léky, což certifikovaným lékařům umožní předepisovat konopí přímo pacientům a začlenit léčbu konopím do své běžné lékařské dokumentace.

Kromě toho konopí již nebude považováno za „poslední možnost“, která vyžaduje, aby pacienti před povolením přístupu prokázali, že vyzkoušeli všechny ostatní formy léčby.

Očekává se, že tyto změny povedou k výraznému nárůstu počtu pacientů, zejména u starších jedinců, kteří se pravděpodobně budou cítit snáze s přístupem ke konopí, protože je integrováno do jejich běžného ekosystému zdravotní péče.

Kromě léčebného konopí se očekává, že tento posun také sníží poptávku po nelegálním konopí, protože se stane dostupnějším prostřednictvím legitimních kanálů.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa