Newsweed.fr: Provincie v Nepálu chce legalizovat Cannabis, zvýší prosperitu na venkově

Newsweed.fr: Provincie v Nepálu chce legalizovat Cannabis, zvýší prosperitu na venkově

Hlavní ministr nepálské provincie Gandaki Surendra Pandey oznámil plány na legalizaci konopí a alkoholu pro domácí použití. Ve svém projevu na třetím festivalu Jaimini v Kushmisera v obci Jaimini zdůraznil hlavní ministr Pandey blížící se schválení zákona o legalizaci těchto látek na nadcházejícím zimním zasedání.

Svůj přístup zdůvodnil zmínkou o zemědělských problémech, které opice představují: „V dnešní době způsobují opice v zemědělství spoustu problémů, ale zjistili jsme, že pěstování konopí opice nezničily a že by se dalo využít jako lék. »

Přiznal obavy z možného zneužití a ujistil, že budou zavedeny předpisy, které zajistí, že konopí bude používáno pouze jako surovina v lékařství a průmyslu.

Hlavní ministr osvětlil finalizaci zákona o značení a legalizaci tuzemského likéru. Zdůraznil, že domácí alkohol, často vyráběný a konzumovaný ilegálně, představuje pro ženy v těchto regionech zdroj příjmů.

„Připravujeme se dokončit tuto záležitost na tomto zasedání zemského sněmu a pohnout se kupředu. Věříme, že vyřešením tohoto problému bude ekonomický sektor naší provincie udržitelný,“ dodal.

Ke zmírnění potenciálních negativních dopadů Pandey řekl, že budou posíleny právní rámce, aby se zabránilo zneužívání po legalizaci konopí a domácího alkoholu. Vyjádřil neochotu narušit živobytí žen ve vesnicích a ujistil se, že navrhovaný text zajistí rovnováhu mezi hospodářským rozvojem a odpovědným využíváním.

Pan Pandey také zdůraznil závazek provinční vlády k vytváření pracovních příležitostí ve vesnicích prostřednictvím využívání místního výrobního průmyslu, částečně k řešení migrace z venkova do měst.

„Zajímá nás, jak můžeme vytvořit prostředí příznivé pro zaměstnanost založením místní výroby a zemědělského průmyslu ve vesnicích; pokud to není možné, neexistuje způsob, jak zastavit migraci z vesnic,“ zdůraznil.

Postoj hlavního ministra k legalizaci konopí a domácího alkoholu odráží širší strategii na podporu ekonomické udržitelnosti tím, že uznává mnohostranné výzvy, kterým venkovské komunity čelí. Zatímco se provincie Gandaki připravuje na zimní zasedání, navrhovaná legislativa by mohla znamenat posun v hospodářské politice zaměřený na vyvážení tradice, živobytí a odpovědného rozvoje.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa