Nová metoda cannabis pěstování vynechává vegetativní fázi, snižuje náklady na elektřinu a HVAC, zachovává výnos a kvalitu

Nová metoda cannabis pěstování vynechává vegetativní fázi, snižuje náklady na elektřinu a HVAC, zachovává výnos a kvalitu

Fluence a Innexo BV oznámily výzkum, který by mohl způsobit revoluci v pěstování konopí, navrhnout odstranění vegetativní fáze a potenciálně snížit náklady na elektřinu až o 55 %. Tento přístup slibuje významné úspory energie a jeho cílem je zlepšit kvalitu a konzistenci pro pěstitele po celém světě.

Posun směrem k efektivitě

Partnerství mezi Fluence , lídrem v energeticky účinných řešeních LED osvětlení, a Innexo, nizozemskou výzkumnou organizací specializující se na zemědělské inovace, se zaměřilo na proveditelnost pěstování konopí přímo ve fázi jeho květu.

Tato metoda, která obchází vegetativní fázi obvykle potřebnou pro vývoj rostlin, by mohla předefinovat strategie pěstování a nabídnout udržitelnější a nákladově efektivnější model.

V tiskové zprávě, kterou získala společnost Benzinga Cannabis, Dominique van Gruisen , výkonný ředitel společnosti Innexo, zdůraznil soulad obou organizací v jejich závazku k průlomovému výzkumu konopí.

„V Innexo využíváme naše hluboké znalosti kultivarů konopí a osvědčených postupů rozmnožování, abychom pomohli pěstitelům vytvořit co nejúčinnější pěstitelské strategie ,“ řekl van Gruisen. „Přirozeně tíhneme k partnerům, jako je Fluence, kteří mohou odpovídat našim odborným znalostem a odhodlání investovat do inovativního a účinného výzkumu konopí.“

Počáteční fáze jejich výzkumu již ukázala slibné výsledky s potenciálním snížením nákladů na elektřinu a pracovní sílu o 40 % a snížením rozvoje škůdců a chorob v důsledku zkráceného růstového cyklu.

Transformace kultivačních praktik

Rostliny konopí tradičně procházejí vegetativní fází trvající až čtyři týdny, která spotřebovává značné zdroje. Přístup společností Fluence a Innexo však urychluje proces přechodem rostlin přímo do fáze květu, což výrazně snižuje náklady na elektřinu a HVAC.

Tato metoda nejen dosahuje energetické účinnosti, ale také udržuje výnos a kvalitu plodin.

Dr. David Hawley , hlavní vědec ve  Fluence, zdůraznil důležitost pokročilých svítidel a strategií v této inovativní kultivační metodě.

„Správné osvětlení – které musí zahrnovat silnou kombinaci pokročilých svítidel a osvětlovací strategie – hraje zásadní roli při vytváření účinnější a ziskovější metodologie pěstování konopí,“ řekl Dr. Hawley.

„Ve Fluence vytváříme hodnotu pro pěstitele po celém světě investováním do výzkumu, který rozšíří obzory tradičního pěstování ,“ dodal Sebastian Olschowski , manažer výzkumného projektu pro EMEA ve Fluence. „Jako specialisté na osvětlení rostlin jsme hrdí na to, že jsme součástí tohoto projektu, jehož cílem je utvářet budoucnost výzkumu konopí a předávat cenné znalosti našim zákazníkům a partnerům.“

Budoucí horizonty

Spolupráce se již rozšířila o tři programy Acceleration Platform for Innovation společnosti Innexo, což podtrhuje potenciál tohoto výzkumu ve prospěch malých společností a širšího odvětví konopí.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa