Benzigna.com: Kanadská studie ukazuje, že konopí může pomoci závislým snížit jejich spotřebu pervitinu

Benzigna.com: Kanadská studie ukazuje, že konopí může pomoci závislým snížit jejich spotřebu pervitinu

Vědci z University of British Columbia nedávno zjistili, že marihuana má potenciál pomoci závislým kontrolovat jejich touhu po nelegálních drogách, jako je krystalický metamfetamin.

Studie  publikovaná v Addictive Behaviors analyzovala 297 uživatelů drog z Vancouveru a odhalila , že 134 z nich dokázalo minimalizovat užívání stimulantů díky konopí. Výzkum vedl Dr. Hudson Reddon z BC Center on Substance Use, Dr. Zach Walsh z UBC Okanagan a Dr. MJ Milloy z UBC Vancouver.

„Naše zjištění nejsou přesvědčivá, ale přidávají se k rostoucím vědeckým důkazům, že konopí může být prospěšným nástrojem pro některé lidi, kteří chtějí lépe kontrolovat své neregulované užívání stimulantů, zejména pro lidi, kteří užívají pervitin,“  uvedl  Reddon, hlavní autor studie. studie. „To naznačuje nový směr pro strategie snižování škod mezi lidmi, kteří užívají drogy.“

Přibližně 45 % účastníků výzkumu potvrdilo konzumaci marihuany, aby zvládli svou touhu po stimulačních drogách v posledních šesti měsících, jako je práškový kokain, crack a metamfetaminy. 

„Ačkoli jsou tato zjištění slibná, podtrhují potřebu komplexnějších studií k pochopení plného potenciálu konopí v kontextu krize z předávkování,“ řekl Walsh.

Zatímco účastníci výrazně snížili užívání krystalů, uživatelé cracku nezaznamenali podobný významný úspěch. 

„Tato zjištění naznačují, že užívání konopí ke zvládání touhy po stimulantech je běžnou strategií snižování škod a naznačují, že to může být účinná strategie ke snížení užívání stimulantů mezi některými PWUD [lidmi, kteří užívají neregulované drogy],“ píše se v dokumentu. 

 Studii podpořily americké Národní instituty zdraví a Kanadské instituty pro výzkum zdraví.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa