Benzigna.com: Mike Tyson naléhá na prezidenta Bidena, aby „jednou provždy ukončil prohibici konopí“

Benzigna.com: Mike Tyson naléhá na prezidenta Bidena, aby „jednou provždy ukončil prohibici konopí“

Bývalý boxerský šampion v těžké váze Mike Tyson vznesl důraznou prosbu k prezidentovi Joe Bidenovi a vyzval ho, aby udělil milost nenásilným pachatelům konopí, kteří jsou stále ve federálních věznicích. Zdůraznil nutnost řešit nespravedlnosti neúspěšné války proti drogám a celostátně plně legalizovat konopí .

Těžká rána volající po spravedlnosti

V rozhovoru pro The Guardian Tyson řekl: „Prezident Biden má moc provést skutečnou změnu – může napravit tyto křivdy a udělit milost těm, kteří sedí ve vězení za trestné činy související s konopím,“ odrážející rostoucí frustraci z pomalého tempa změn politiky. „Je načase, aby se naše země posunula vpřed a jednou provždy ukončila prohibici konopí.“

Uvěznění uprostřed rostoucí legalizace

S legálním prodejem konopí v USA, který potenciálně dosahuje 40 miliard dolarů ročně, je pokračující věznění jednotlivců za trestné činy související s konopím jako velká nespravedlnost. Tysonova advokacie přichází v době, kdy 24 států plně legalizovalo rekreační konopí, přesto tisíce lidí zůstávají ve federálních vězeních za činy, které již nejsou v těchto jurisdikcích kriminalizovány. 

Navzdory tomu, že Bidenova kampaň slibuje dekriminalizaci konopí , realita zůstává složitá. Rozdíl mezi federálními a státními jurisdikcemi celý proces komplikuje a mnoho lidí je uvězněno za obvinění přesahující pouhé držení.

V této souvislosti Tyson naléhá na Bidena, aby nejen využil své prezidentské pravomoci k federální milosti, ale také ovlivnil vlády států, aby propustily jednotlivce uvězněné za trestné činy související s konopím. Kromě toho, pokračující klasifikace konopí ze strany DEA jako drogy podle seznamu I čelí rostoucí kritice, a to nejen ze strany aktivistů a veřejnosti, ale také ze strany americké vlády . 

Celebrity Rally za racionální politiku

Tyson, obhájce konopí a podnikatel , se o věc osobně zajímal a vypracoval dopis Bílému domu požadující naléhavou potřebu reformy. V dopise tvrdí, že je čas ukončit válku proti drogám, zvláště zdůrazňuje neúměrný dopad na chudé a barevné komunity.

Jeho úsilí je součástí většího hnutí, které zahrnuje prominentní celebrity zpochybňující dlouhodobý federální postoj ke konopí, kritizované za jeho odtržení od současných názorů a vědeckých důkazů podporujících výhody rostliny a jejích derivátů.

Jak národní debata o reformě drogové politiky pokračuje uprostřed rostoucí podpory legalizace , Tysonův hlas přidává významnou váhu volání po změně.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa